Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les escoles celebren la festa de les Verges

Els centres educatius de l´illa organitzaren nombroses activitats relacionades amb la celebració d´aquesta tradició, com el cant de serenates o la venda de bunyols

Alumnes del CEIP Jaume I de Palmanova durant la celebració de la festa.

La festa de les Verges és una de les celebracions tradicionals de les escoles mallorquines. Com cada any, nombrosos centres han organitzat activitats relacionades amb la festivitat, com els bunyols o el cant de serenates, entre d´altres.

El CEIP Jaume I de Palmanova va celebrar les Verges amb activitats com tallers plàstics a les aules, explicació de per què se celebra aquesta festa, quins ingredients necessitam per fer bunyols i com es fan, la tradicional cantada de serenates, així com la degustació dels bunyols per a tot l´alumnat, famílies i mestres.

També el col·legi Sant Josep Obrer de Palma va organitzar activitats relacionades amb aquesta festa revestint-la amb noves interpretacions: el dia internacional de la nina i la reivindicació de la igualtat de sexes. Els escolars gaudiren de la dolçor dels bunyols i del gest d'oferir una flor, vermella, com la passió dels nostres joves! Tota la recaptació la dedicaran al projecte solidari de Nadal en col·laboració amb Caritas.

Al col·legi Sagrat Cor de Palma els alumnes d´educació primària celebraren el dia de les Verges amb música. Tots els escolars, dirigits pel professor de música Antoni Montejano, oferiren un petit concert a totes les nines on no va faltar la típica cançó de Clavelitos. Després, ja a les aules, com mana la tradició, intercanviaren els clavells per bunyols.

Compartir el artículo

stats