Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats / Escape Rooms

Imaginació i solidaritat als instituts mallorquins

L´IES Madina Mayurqa organitzà activitats amb diverses ´escape rooms´ per a recaptar diners per a entitats en el marc de la ´Mitja tona solidària´

Les activitats es varen dur a terme abans de les vacances de Nadal.

Un grup d´alumnes de segon de batxillerat de l´IES Madina Mayurqa de Palma, dirigits i supervisats per Jorge Cantín,el seu tutor i professor d´anglès, han creat uns escape rooms per a recaptar diners per a diferents entitats benèfiques en el marc de la campanya Mitja tona solidària.

Un escape room és un joc col·laboratiu en el qual un equip tracta de desxifrar enigmes per a escapar d´una habitació on ha estat prèviament tancat. Aquesta activitat fomenta la cohesió de grup, la col·laboració, el pensament lateral i la resolució de problemes. En aquest cas, a més, els jocs estaven relacionats amb diferents assignatures.

L'activitat va tenir lloc el passat 21 de desembre. Els participants eren altres alumnes y docents del centre, els quals amb l´import de les seves entrades col·laboraven amb la campanya, que per quart any consecutiu coordinà la professora Lena Serra. Els participants sortien contents, alguns encara amb alts nivells d´adrenalina per haver sortit airosament del tancament i altres una mica frustrats per no haver-ho aconseguit.

La sala Murder in the Mansion es va desenvolupar a la biblioteca del centre, íntegrament en llengua anglesa. Els jugadors havien de descobrir qui havia comès l´assassinat (hi havia un cadàver a la sala) mentre els tres alumnes que havien dissenyat l´habitació, caracteritzats per a l´ocasió, interpretaven els personatges de la trama.

A la sala El laboratori, relacionada amb l´assignatura de química, els participants tenien un temps limitat per descobrir l´antídot a una epidèmia que un professor boig havia decidit propagar per Mallorca.

L´objectiu de la sala Felipe el Hermoso era descobrir qui fou el responsable de la mort del monarca. En aquest escape room, que va tenir lloc a les fosques als vestidors de l´institut, una alumna interpretava a Joana la Boja, ja vídua, en el seu tancament a Tordesillas, mentre els participants descobrien intrigues de palau que assenyalaven al responsable del magnicidi.

La darrera sala, Escape the classroom, fou creada per a alumnes d´ESO, i era la més transversal de les habitacions, ja que estava relacionada amb diverses assignatures, com ara música, anglès, ciències socials o matemàtiques. Els alumnes, mentre resolien endevinalles relacionades amb les diferents matèries, veien un gran rellotge en compte enrere, que els recordava que el seu temps era limitat.

En total es recaptaren 471 euros, que s´afegiren als 431 kilos que havia aportat la comunitat educativa durant el mes de desembre, amb la qual cosa l´objectiu de la mitja tona solidària va quedar més que superat.

Compartir el artículo

stats