Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS DIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA

Un Parlament obert als escolars

Dijous passat, 20 de novembre, es va commemorar el Dia Mundial de la Infància i el 25è aniversari de la Convenció Sobre els Drets dels Nins, aprovada per les Nacions Unides l´any 1989.

Amb motiu d´aquesta efemèride, UNICEF Comitè Balears i l´Oficina de Defensa dels Drets del Menor organitzaren el III Parlament Infantil de les Illes Balears, en el qual els escolars varen poder debatre sobre els seus drets. L´acte s´emmarcà dins el programa Ens Aliem, d´UNICEF Comitè Balears, que promou el dret a la participació de la infància i convida a reflexionar sobre la importància de treballar per un objectiu comú i de manera coordinada entre tots.

El Parlament de les Illes Balears va obrir les portes a una representació dels infants illencs. Hi prengueren part representants dels òrgans de participació infantil de Santa Eulària des Riu, Eivissa, Formentera, Ciutadella i Maó, a més dels centres educatius mallorquins IES Josep Sureda i Blanes de Palma, Àgora Portals de Calvià, CEIP Nicolau Calafat de Valldemossa i la Fundació s´Estel.

Els participants en aquest III Parlament Infantil de les Illes Balears foren rebuts per Margalida Duran, presidenta del Parlament, Sandra Fernández, consellera de Família i Serveis Socials, Raquel Pérez, presidenta d´UNICEF Comité Baleares, i Maria Garrido, directora de l´Oficina de Defensa de Drets del Menor.

En el torn de paraula, els participants pogueren exposar les seves propostes per millorar els seus pobles des de la tribuna del Parlament, en un acte en el qual no faltaren les referències a l´actualitat més propera -com la crisi econòmica- i que volia ser un reconeixement als drets fonamentals dels menors de participar, manifestar la seva opinió i ser escoltats.

Compartir el artículo

stats