Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS

Europa als instituts

Alumnes alemanys, italians i anglesos visitaren Mallorca. IES Arxiduc

Els alumnes de l´IES Arxiduc Lluís Salvador vàrem compartir la primera setmana de novembre, en concret del 3 al 7, amb estudiants estrangers d'Europa -alemanys, italians i anglesos- participant així en el projecte Comenius del nostre institut. Aquest consisteix a ajuntar dos estudiants que no es coneixen de res per conviure plegats els dies esmentats i té com a objectiu familiaritzar-se amb altres cultures i millorar la fluïdesa de l´anglès.

Durant aquesta setmana vàrem fer diverses activitats, programades prèviament pel professorat del nostre centre, relacionades amb la cultura i tradicions com a manifestació del passat, i l´energia, des del punt de vista actual i del futur. Es varen fer presentacions de les escoles visitants, jocs tradicionals fets per cada país, un passeig per Palma on els alumnes del nostre centre explicaven les diferents llegendes de la nostra ciutat i un projecte que tractava del preocupant tema del futur de l´energia, que es va completar amb una visita a la planta de reciclatge de Son Reus. A més d'aquestes activitats, i fora horaris programats, ens reuníem els horabaixes per mostrar Palma des del punt de vista d'un jove, cosa que ajudava a crear una millor relació entre els participants i que es va fer palesa el darrer dia, quan la majoria vàrem deixar caure unes quantes llàgrimes.

Cal afegir que aquesta experiència encara no ha arribat a la fi, ja que ens queda a nosaltres visitar les llars dels nostres convidats amb la finalitat d´adaptar-nos als seus diferents estils de vida i aprendre les seves cultures, com varen fer ells en venir a Palma.

Per tant, un grup de 10 alumnes de primer de Batxillerat viatjarem a San Miniato, a Itàlia, del 16 al 20 de març, i un altre de 3r ESO viatjaran a New Milton, al sud d´Anglaterra del 4 al 8 de maig del 2015.

Donam gràcies al projecte i a la gran oportunitat que ens han atorgat els nostres professors per viure aquesta experiència única. Encara que hem hagut de superar la barrera lingüística, hem sembrat una gran amistat que esperam que pugui perdurar amb el pas del temps.

Compartir el artículo

stats