Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Museus oberts a les escoles

Educació en viu: els escolars de Mallorca poden descobrir la nostra història en els nombrosos museus de l´illa El programa ´Viu la Cultura´ ofereix als centres escolars, des d´educació infantil fins a batxillerat, nombroses activitats

Tot un món de jocs al Museu de sa Jugueta.

La història, la cultura, l´art, els costums... Els museus de Mallorca ofereixen nombroses activitats per als centres educatius. Aquí, us en proposam algunes de les que s´ofereixen a través del programa ´Viu la Cultura´.

Museu Arqueòlogic de Son Fornés (Montuïri)

Aquest centre, creat al voltant del jaciment arqueològic del mateix nom, compta amb un Gabinet Didàctic queofereix la proposta educativa ´La història a les teves mans´, la qual s´articula a partir de tres activitats: Coneix el territori, Grand Prix fotogràfic i L´Arqueologia entre bastidors.

Museu Etnològic de Muro

El Museu Etnològic de Muro és una secció del Museu de Mallorca. S´organitzen visites al casal de Can Simó, la seva seu, per descobrir com era la vida quotidiana al segle XVII.

Museu d´Història de Manacor

Ofereix visites a l´edifici -la Torre dels Enagistes- i a les col·leccions que custodia (prehistòria, època romana, antiguitat tardana i època islàmica) per a educació primària i ESO.

Molí d´en Fraret (Manacor)

El molí d´en Fraret és un exemple de molí fariner del segle XVIII i la seu de la Secció Etnogràfica del Museu d´Història de Manacor. S´hi ofereixen visites guiades per a grups d´educació primària i ESO.

Museu de Pollença

Ubicat a l´antic convent dels dominics, el Museu de Pollença ofereix visites a les seves col·leccions i nombroses activitats didàctiques per a educació primària, ESO, batxillerat i educació especial. Entre d´altres, destaca l´activitat didàctica ´Coneguem la col·lecció d´art del Museu de Pollença´, que ofereix una visita al Museu per relacionar-lo amb la feina diària a l´aula, a més de diversos tallers relacionats amb l´art i la història.

Museu i Fons Artístic de Porreres

Situat a l´antic edifici de l´hospital, ofereix visites guiades a l´exposició permanent i a les exposicions temporals per a educació primària, ESO i batxillerat.

Fundació Museu Regional d´Artà

Fundat l´any 1927, ofereix tres visites i activitats per a educació primària i ESO per conèixer les seves col·leccions: La darrera comunitat de la Prehistòria balear i Llorenç Garcies i Font: Científic i naturalista; Ocells, adaptacions. Dissenyats per sobreviure i Ega... què? Egagròpiles!

Museu de Can Prunera (Sóller)

Centrat en el modernisme i l´art contemporani, ofereix als escolars d´educació infantil, primària, ESO i batxillerat diverses visites organitzades per temàtica i adaptats a les diverses edats: visita a la casa modernista, un passeig modernista, grans mestres de l´art contemporani, l´art contemporani i Juli Ramis i les sales Miró i Picasso a l´estació del tren de Sóller.

Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)

S´ofereixen visites a la seu de la Fundació, on hi ha una exposició permanent d´obres del pintor Josep Coll Bardolet, i a les exposicions temporals que s´hi organitzen. Per a educació infantil, primària, ESO i batxillerat.

Casa Museu Dionís Bennàssar (Pollença)

S´ofereix unavisita comentada a la Casa Museu d´aquest pintor pollencí a alumnes d´educació primària i ESO.

Cases Museu del Consell

S´ofereixen activitats a les cases museu gestionades pel Consell de Mallorca: la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem (ESO i batxillerat), la Casa Museu Pare Ginard de Sant Joan (educació primària, ESO i batxillerat) i el Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet de Santanyí (ESO i batxillerat).

Museu sa Bassa Blanca (Alcúdia)

La seu de la Fundació Yannick i Ben Jakober ofereix nombroses activitats des d´educació infantil fins a ESO que permeten connectar natura i art.

Museu de sa Jugueta (Palma)

El Museu de sa Jugueta de Palma esta considerat un dels millors dde l´Estat pel nombre de peces, la qualitat, la varietat i la presentació. Ofereix una proposta educativa centrada en la creativitat per a educació infantil, primària, ESO, batxillerat. Han elaborat projectes adaptats a cada grup d´edat per a tractar la dimensió caleidoscòpica del joc.

Compartir el artículo

stats