Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Descobrint les possessions de muntanya

Els alumnes de 6è de primària del col·legi CIDE visitaren la Finca des Galatzó, on descobriren com era la vida a les possessions

També descobriren els productes i animals de la possessió. CIDE

Com es vivia a les possessions de muntanya de la serra de Tramuntana abans del "boom" turístic? Com es feia l´oli antigament? Qui era el Comte Mal? Aquests i altres secrets han estat descoberts pels alumnes de 6è d´Educació Primària del Col·legi Cooperativa CIDE de Palma, que fa uns dies varen visitar la Finca des Galatzó, a Calvià.

Cadascú, amb el seu quadern d´apunts, va prendre nota de les explicacions sobre les cases des Galatzó, la capella, el rellotge de sol, els jardins, la tafona... A més varen aprendre les diferents funcions i relacions que hi havia entre els senyors, els amos i les madones i els treballadors. També descobriren com es recollia l´oliva; els tres tipus que hi havia: la Mallorquina (la més dolça), la Picual (la més forta de gust) i l´Arbequina (la més suau) i com es feia l´oli antigament (amb olives i agua).

­Gaudiren també del paisatge (la vall, el puig des Galatzó i la mola de s´Esclop); la vegetació (boscs d´alzines, savines, pins, mata, garrics i càrritx) i la fauna de la finca (porcs, ovelles, ànneres, ases, conills, gallines, indiots i tortugues). I a més, amb molta atenció varen conèixer la llegenda del Comte Mal.

Després, a l´aula, amb les notes recollides i les fotografies varen haver de fer un treball amb tot el que aprengueren.

Ha estat una excursió tècnica que d´una manera lúdica ha servitals alumnes de 6è de Primària del CIDE prendre i entendre moltes coses del nostre passat i de la història de Mallorca.

Compartir el artículo

stats