Opinió

Satisfacció legítima del Fibwi Palma

Karapandzic, del Fibwi Palma, encara un jugador del CB Prat BSA

Diumenge passat el Fibwi Palma va guanyar el seu primer partit de lliga. La darrera vegada que això mateix va succeir va ser a la temporada 2015-16. Aquell any l’equip de Ciutat va encetar la competició i es va imposar al Navarra per 87-76. Aquest cap de setmana l’equip que comanda Pau Tomàs va rompre aquesta dinàmica perdedora. La victòria va anar acompanyada d’emoció i d’incertesa, ingredients perfectes per engrescar el públic i justificar l’alegria que es va viure a Son Moix quan la botzina va assenyalar el final del partit.

Ara bé, un equip que aspira a l’ascens i que s’ha construït per retornar a la LEB Or – això ens han dit – no pot oferir un primer quart com el que va mostrar diumenge. El 12-27 és prou evident. Poca intensitat defensiva, dificultats d’anotació (només n’Asier, el millor dels mallorquins, veia la cistella amb claredat), 7 pilotes perdudes, poc consistents dins les pintures, 5 jugadores amb valoració negativa... Les declaracions després de l’encontre d’en Tomàs i d’en Zengotitabengoa van coincidir. Havien regalat els primers deu minuts.

El segon i el darrer període van ser igualats (23-17 i 24-25, respectivament) i l’antítesi del primer quart es va produir al tercer, 21-10. El Fibwi, un equip bipolar, va posar en escena els seus millors minuts i el Prat es va col·lapsar incomprensiblement.

Un equip que aspira a l'ascens no pot oferir un primer quart com el que va mostrar diumenge

decoration

El jugador més determinant dels locals, n’Asier Zengotitabengoa, va reconèixer que “el 90% de partits com els de diumenge acaben en derrota”. El final va ser una moneda a l’aire i va caure afortunadament de cara. Les darreres accions de partit de l’equip català van ser lamentables. Quan restaven 13 segons amb el marcador 78-79 en Cornwall fa passes en una penetració a cistella (bastava pràcticament mantenir la possessió de pilota) i a falta de 5 la mala defensa col·lectiva sobre n’Asier va permetre que el Palma superés el rival: 80-79. La jugada preparada pel tècnic català després d’un temps mort quan l’electrònic indicava que només restaven 5 segons, va acabar amb un llançament penós i el Fibwi Palma va celebrar la primera victòria.

Feia moltes temporades que el curs no començava amb una victòria. Satisfacció legítima. No obstant això i en part és lògic, resta molta feina per fer.