Opinió | El somni continua

El Palmer Palma va saber jugar els minuts que decideixen els partits

El pívot Suskavcevic, en el partido que el Palmer Palma jugó en Palencia.

En algunes cròniques del partit que van disputar diumenge el Destino Palència i el Palmer Palma i que va finalitzar amb la victòria dels mallorquins, es podia llegir que els visitants van guanyar perquè van saber jugar millor els minuts finals. I la veritat és que així va ser.

El matx va ser igualat. Set punts van ser el màxim avantatge que els equips van arribar a obtenir. I aquests set punts (69-62) els va aconseguir l’equip castellà quan restaven 4:42, que va obligar els entrenadors illencs a demanar minut per reconduir la situació.

I el panorama va canviar. En aquests 4:42 el Palmer va disposar de deu possessions, en les que va sumar: 15 punts (5 de Figueras, 5 de Harrell, 3 de Jawara i 2 de McDonnell), un rebot ofensiu molt important de Jawara i una falta rebuda (Figueras); només dos atacs no aprofitats: penetració de Kullamäe i pilota perduda del base català. I darrere només va concedir 4 punts, tots des de la línia de personal, no per demèrits dels locals, sí per mèrits propis, amb tres bones defenses amb protagonisme individual de Harrell, de McDonnell i de Jawara i una de col·lectiva, extraordinària (2x1 al pal baix, rotacions efectives, 1x1, tir puntejat i rebot). Quan restaven 17 segons i l’electrònic assenyalava un 73-75, el conjunt peninsular treia de banda i disposava d’una pilota per empatar o guanyar. Un bloc directe, defensat pel Palma no massa bé amb un “trap”, va permetre que Xavi Rey a la continuació rebés a la línia de personal i iniciés la penetració cap a cistella; Kullamäe va fer una gran ajuda i es col·locà davant forçant un mal llançament, Jawara recuperà el seu jugador (Rey), el tancà i tocà la pilota i Harrell capturà el rebot defensiu, el rebot que era sinònim de victòria. Falta sobre el jugador americà que convertí els dos llançaments de personal i segellà el triomf.

El Palmer Palma, que fins aleshores no havia brodat la seva actuació, s’havia mostrat intermitent en el seu esforç i havia mostrat alguns símptomes de cansament, va saber jugar els moments que decideixen un partit, va ser eficaç en defensa i en atac, va ser més que mai el Palmer Palma que s’ha guanyat el respecte i la consideració de la LEB Or.

La victòria necessària i molt valuosa de diumenge, després de tres derrotes consecutives i amb la important baixa de Jacobo Díaz, ha possibilitat que l’equip de Ciutat retorni a les posicions de playoff. El somni continua...