Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Orsai | Massatgista, físio... esteticista?

La primera vegada que vaig veure que Vinicius Tanque anava a terra sense cap motiu aparent vaig témer el pitjor. Vaig pensar de cop en una lesió muscular. La meva sorpresa va ser que, després de rebre assistència, va seguir com si no res. Ara ja m’he acostumat a aquestes aturades d’en Tanque.

Els tècnics que es dediquen a solucionar els problemes físics dels jugadors en el camp, com tot en el futbol, han anat evolucionant. Encara record els anys 70 quan jugadors com Tauler o Bueno, amb un gran bigoti i amb una forma física discutible segons els canons actuals, es feien mal. Tot d’una cridaven a la banda. En aquell moment sortia, corrent cap al jugador, en Joan Tortella o més tard en Lliras. Aquests massatgistes només anaven armats amb una botella d’aigua (aquella que vàrem batejar com a aigua beneïda) que era la solució per qualsevol cosa i si es complicava, feien servir un embenatge. Vint anys més tard quan jugadors com Aguiló o Salas es feien mal, ja cridaven el físio. Paco Baos sortia amb un esprai que curava la majoria de lesions. L’evolució probablement ens dugui a veure sortir al camp un o una físio amb coneixements d’estètica, que posi algun tipus de pegat invisible o que, com a mínim, faci joc amb l’equipació; més endavant, fins i tot, els podrà fer ‘ses piules’...

Ahir no hi va haver lesió de Vinicius, tampoc joc, ni ocasions, ni espectacle... només una victòria per un gol a zero marcat per Baselga. Un golet, pels balearicos, més que suficient. Un partit així era del tot previsible. Els equips filials juguen amb la filosofia del primer equip i poguérem veure l’empremta Bordalás. Molta pressió, molta lluita, molta falta per tallar el joc, molta pilota dividida per a què aquell que sigui més espavilat o tengui més qualitat pugui aprofitar la seva oportunitat. Ahir aquest va ser l’Atlètic Balears. Dues victòries consecutives per arribar a la tercera posició.

Diumenge hem de mantenir la dinàmica contra el filial matalasser per consolidar un dels tres primers llocs que ja no hauríem de deixar d’aquí al final d’aquesta fase.

Compartir el artículo

stats