Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El centenari

Atlético Baleares - San Sebastián de los Reys

El 20 de novembre de 1920 naixia el Balears FC que, amb la incorporació de l’Atlhètic el 1942, va adoptar el nom actual d’Atlètic Balears. Tots ens hem d’omplir de joia per tenir un club centenari.

És del tot cert que tradicionalment s’ha celebrat l’any 1942 com a data d’inici del nostre club, però que els nous estudis endagats pel doctor Manel Garcia han evidenciat que l’ hauríem de situar al 1920.

L’Atlético de Madrid es va trobar amb el mateix problema. Va ser creat amb el nom de Athlétic Club l’any 1903, va passar a ser Athlétic Club de Madrid l’any 1907, va patir una fusió passant a nomenar-se Atlético Aviación l’any 1939 i finalment el 1947 va rebre l’actual denominació d’Atlético de Madrid amb un nou escut. Amb la voluntat que no s’enquistàs el problema varen reunir autoritats tant acadèmiques com jurídiques i esportives que partint dels estudis conclogueren que 1903 era la data fundacional.

Pel que fa a l’Atlètic Balears, jurídicament hi ha un document que no admet gaire discussió del procés de fusió del 42. Però, tant futbolísticament amb el manteniment de tots els trets característics del Balears FC, com pel que fa als aficionats que mantenien la denominació de balearicos juntament amb la rivalitat amb el club barral, els atlètics hi tenien relacions cordials, ens abocarien a la data centenària.

La comissió que s’ha creat per celebrar el Centenari va iniciar les activitats amb la venda de la camiseta commemorativa i va decidir restringir els actes d’aquest any a la presentació, dijous passat, del llibre L’Atlètic Balears (1920-1942) els primers anys d’una entitat centenària de Manel Garcia Gargallo. Deixant pel 2021, amb el possible retorn a la normalitat, celebracions més sonades.

Ahir l’actuació de l’equip no va donar per gaires festes. Una derrota que va fer molt mal i que ens deixa en una situació molt delicada. Ara només queda que dimecres, a Madrid, comencem a trobar el camí de la victòria.

Compartir el artículo

stats