Els testimonis més destacats d’IDÒ!

Illencs que decideixen anar-se’n fora i gent que prefereix venir a Eivissa i Mallorca per arrelar a prop de la mar

El dos germans, Júlia i Melci Coll durant La Travessa de TV3.

El dos germans, Júlia i Melci Coll durant La Travessa de TV3. / La Travessa

Molts eivissencs i mallorquins han decidit marxar de les seves illes per viure experiències a l’estranger, sigui per motius acadèmics, laborals o personals. Altres, en canvi, han optat per venir a les Balears pels mateixos motius. A través de les seves històries, publicades en el Diario de Ibiza i en el Diario de Mallorca, descobrim com han afrontat el repte de viure fora de la seva terra natal. Així com, en l’altre cas, l’adaptació a la seva nova vida. Alguns relaten l’enyorança de la família, la llengua i el menjar de l’illa, mentre que altres expliquen com han trobat noves oportunitats i han enriquit la seva visió del món.

La jove inquera Maria del Mar Genovart.

La jove inquera Maria del Mar Genovart a Dublín. / D.M

Alexia Hartmann Fernández va néixer a Berlín, va viure a Madrid i després ja va venir cap a Eivissa. Ella treballa com a metgessa d’urgències hospitalàries, d’emergències a una UVI mòbil i com a metgessa aèria. Apassionada del mar i la muntanya, recalca la mancança de l’oferta cultural a l’hivern a Eivissa. Pensa que s’inverteix més en l’oci per al turista i no tant en l’oci dels residents.

Marina Monteverde és una alacantina que ha estat a Lleó, Valladolid, a l’Índia i ara està a Eivissa. Se’n va anar quatre mesos al país asiàtic a fer un voluntariat, en una de les zones més pobres. Explica que allí veuen als gossos com a lladres. En canvi, ella es va encarinyar d’una gossa, a la que va adoptar i va anomenar Vani, i se l’ha endut cap a Eivissa. Allí va tenir alguna dificultat amb l’idioma, ja que hi havia gent que parlava anglès i altra que no.

El futbolista, Ramón Campins, a Dubai.

El futbolista, Ramón Campins, a Dubai. / D.M

Toni Serra Torres és un jove eivissenc que estudia el doble grau de Biotecnologia i Farmàcia a Madrid. De fet, ho compara amb una jornada laboral, ja que fa feina vuit hores sense parar ni quasi tenir temps per dinar. Encara així, assegura que a Madrid no té temps d’avorrir-se, però a vegades enyora la tranquil·litat que li aporta estar a casa.

La farmacèutica, Aina Maria Rigo.

La farmacèutica, Aina Maria Rigo. / D.M

Joan Frau, és metge dentista i ha dedicat la seva vida a ajudar els més necessitats. Es va implicar en diverses iniciatives, com l’enviament de medicaments a refugiats afganesos o els seus viatges a Burundi. Frau va començar a col·laborar amb la fundació Dentistas sobre ruedas a Palma, atenent persones sense recursos. A través d’aquesta organització viatjà al Senegal, on des de fa sis anys dedica quatre mesos a l’any a exercir com a metge i dentista. 

L'extremeny Fran Martín amb la seva dona, Maria del Mar Genovart.

L'extremeny Fran Martín amb la seva dona, Maria del Mar Genovart. / D.M

Melci Coll, un jove d’Alaró que, després de formar-se en Ciència i Producció Animal a la Universitat de Lleida, ha establert la seva vida a la ciutat lleidatana. Destaca d’aquesta l’ambient universitari animat, les festes dels dijous i la proximitat als Pirineus, que li permet practicar esports. Aquesta combinació d’oportunitats professionals i un entorn natural atractiu ha fet que consideri Lleida una ciutat ideal per viure. 

El metge traumatòleg, Ferran Corcoll.

El metge traumatòleg, Ferran Corcoll. / D.M

Maria del Mar Genovart, una jove inquera que va estudiar Educació Infantil a la UIB. Va decidir marxar a Dublín, per millorar el seu anglès i viure noves experiències. Tot i que considera Irlanda una experiència enriquidora té clar que Mallorca és la seva llar. 

Tracking Pixel Contents