Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

la prèvia

Música per passar el cap de setmana

Com cada setmana, aquests dissabte i diumenge, a Mallorca, tenim música de tots els estils i gustos.

Per començar, la recomanació habitual: anar a Alaró a escoltar el tradicional concert d’orgue que ens fa Miquel Bennàssar a la parròquia de Sant Bartomeu (11.30). Per avui, obres de Couperin, Franck, Bach i el mateix organista.

Ja l’horabaixa, a les 18h i a l’Auditori d’Alcúdia, el musical Alícia, amb la companyia de Rafel Brunet.

A la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma (19h), segueixen els Encontres de Compositors, avui amb el Quintet de vent del Gran Teatre del Liceu interpretant un programa format per obres de Robert Gerhard, Alain Fourchotte, Jesús González i György Ligeti.

A la mateixa hora i en el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, el 27è Festival de Música Clàssica d’Hivern presenta una selecció de fragments de sarsuela, amb el tenor Joan Laínez, la soprano Nadia Akaârir, l’Orfeó l’Harpa d’Inca i Maria Victòria Cortés al piano.

En el Teatre d’Artà (20h) Cris Juanico i la Simfònica, dirigits per Bernat Quetglas.

A la Sala Palmanova (20h), un recital de Swing amb Monkey Doo & Wacky Tobacco.

A la mateixa hora i a l’església de la Mercè de Palma, Música Antiga amb el grup Harmonia del Parnàs, format per Belén Roig (soprano), Justo Sanz (chalumeau i flautes de bec), Guillermo Martínez (violoncel) i Marian Rosa Montagut (clavecí i direcció). En el programa, obres italianes dels segles XVII i XVIII.

Ja demà, diumenge, segueix el Festival de Bunyola amb una sessió de jazz amb Pere Bujosa Trio, format pel mateix Bujosa al contrabaix, Xavi Torres al piano i Joan Terol a la bateria. La cita és a les 18.30h en el Teatre de la ciutat.

També demà, a les 19h i a l’Auditori de Porreres, l’Orquestra Lauseta presenta un programa dedicat al classicisme vienès amb Marina Landa com a fagot solista interpretant el Concet per a fagot de Mozart, també sonarà la Simfonia número 5 de Schubert.

Demà comença la Setmana de Música de Felanitx, que omplirà la vila de bona música durant uns dies. Per encetar i en el Convent de Sant Agustí (19h), La música que feu ballar el Rei Sol, un espectacle creat a partir de la música de Le Bougeois Gentilhomme, la comèdia-ballet de Jean-Baptiste Molière i Jean-Baptiste Lully, estrenada el 1670 al castell de Chambord davant el rei Lluís XIV. És una proposta d’Ars Musicae.

Compartir el artículo

stats