Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

corxeres d’estiu

Darreres corxeres

Aquests dies, ja feim el mànec al mes d’agost. Manca menys d’una setmana pel relleu vacacional. Ara bé, aquest cap de setmana dóna molt de sí, musicalment parlant, ja que a alguns concerts puntuals s’hi afegeixen els dels finals de cicles i festivals.

Per avui, a l’Amfiteatre de Deià (20.30h), l’Ensemble Tramuntana ens proposa una visió curiosa de cançons del pop i rock dels anys 70. Barry Sargent, al violí, dirigirà un grup de cinc músics: Margalida Gual (violí), Enric Pastor (viola), Sureymis Tapanes (violoncel), Pablo Moreno (contrabaix) i Jaume Ginard (percussió).

També avui, al pati de Cas Músic de Santa Eugènia, el Festival MallorcÒpera fa un maridatge de vi i cant, amb Nadia Akârir (soprano), José Manuel Sánchez (tenor) i Victòria Cortès (piano). La cita és a les 20h. (Aquest concert es repetirà demà dissabte a la possessió Son Bordils d’Inca a la mateixa hora).

El cicle La lluna en vers, ens proposa per avui i a la terrassa de l’edifici del Molinar de Montuiri (21h), un recital amb Magalí Sare (veu) i Sebastià Gris (guitarra acústica i electrònica), els quals presentaran el disc A Boy & A Girl, amb la desconstrucció de temes clàssics i cançons populars.

Magalí Sare també actuarà demà dissabte a la Casa Museu Villalonga de Binissalem (21h), acompanyada per Sebastià Gris (guitarres), Vic Moliner (baix) i Dídak Fernández (percussió) i amb la col·laboració especial del cantant i músic portuguès Salvador Sobral.

També demà, dissabte dia 26, al Museu de la Mar del Port de Sóller (20.30h), el duo format per Pere Fiol a la guitarra i Francesc Aguiló al contrabaix, oferiran un programa amb obres de Schubert, Ravel, Rachmaninoff, Mompou, Strauss i Piazzolla.

Una mica més tard (21h) i en el claustre Sant Bonaventura de Llucmajor, actuació de la banda de música indie mallorquina Alanaire. I a la mateixa hora a l’església del monestir de Lluc, el Jeune Choeur L’Îlle de França interpretarà un repertori eclèctic que paga la pena escoltar. Aquest mateix concert es repetirà diumenge a l’església del Port de Pollença a les 20h.

També demà acaba el Festival de Pollença i ho fa amb l’Orquestra Nacional d’Espanya amb el seu director titular, David Afkham, al davant, i amb Christian Tetzlaff com a violinista convidat. En el programa, l’estrena de l’Obertura Pollença d’Antoni Parera Fons, el Concert per a violí de Mendelssohn i la Simfonia Escocesa del mateix autor.

Diumenge 28 al Castell de Capdepera (20h), Jaume Tugores presenta les cançons del seu darrer disc El matí inventat, en companyia de Biel Fiol (violoncel) i David González (saxo).

A la mateixa hora i a Son Bono de Gènova, acaba el segon Festival de música Entre la mar i Bellver», amb l’arpista Helena Garreta. I una mica més tard (21.30), el festival Chopin de Valldemossa també tanca amb una jove promesa catalana que bé paga la pena escoltar: Eudald Buch, un pianista que tot i ser molt jove, porta una brillant carrera internacional. En el programa, Chopin i Scriabin.

Compartir el artículo

stats