Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

LA PRÊVIA

Roma, ciutat santa i musical

Avui horabaixa i en el Trui Teatre de Palma (20h), la Simfònica presenta un concert amb un programa italià dedicat a Roma, en el qual s’interpretaran obres de Nino Rota i Ottorino Respighi sota la direcció d’Álvaro Albiach.

De Rota, podrem escoltar alguns fragments de la Suite que el compositor escriví per a la pel·lícula La Strada, de Federico Fellini i que protagonitzaren Giulietta Masina i Anthony Quinn l’any 1954.

De Respighi, la Simfònica oferirà tres obres dedicades a la ciutat de Roma: Festes Romanes, Fonts de Roma i Pins de Roma. Són, en el fons, tres Poemes Simfònics que descriuen elements de la ciutat en la qual el compositor va viure des de 1913, quan tenia trenta-quatre anys.

Respighi, que va tenir una relació difícil, però sense ser obertament crític, amb el feixisme de Mussolini, va voler homenejar aquesta capital a través d’explicar com són les seves fonts, els seus arbres i les seves festes. Així, per exemple, a Pini di Roma ens porta a passejar sota les ombres dels Pins de la Vila Borghese, dels Pins prop d’una Catacumba, dels Pins del turó Janícul i dels Pins de la Vía Apia.

Pel que fa a les fonts, ens acostarem musicalment a la fontana del Vall Giulia, a la fontana del Tritone, a la fontana di Trevi i a la di Villa Medici.

I les festes que retrata el compositor són: la del Circ, la del Jubileu, la del Festival Ottobrata i la de l’Epifania.

Compartir el artículo

stats