Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

LA PRÈVIA

Gran, gran cap de setmana musical

Per aquest cap de setmna, moltes i bones propostes ens permetran gaudir de la música. Anem a veure:

Per començar, avui mateix, podem anar a Alaró, ja que com cada dissabte a les 11.30, Miquel Bennàssar ens oferirà, a l’orgue de l’església un recital amb obres de Correa de Arauxo, Cabanilles i Bach.

També avui i demà segueixen les activitats del cicle Palma Dansa, amb espectacles al Molinar, al Teatre del Mar (avui) i al Castell de Bellver, Teatre mar i Terra i Teatre Xesc Forteza (demà).

També avui i a l’Auditori de Peguera (19h), la companyia de Ballet Flamenc de José Huertas presenta Don Quijote, un ballet amb música de Ludwig Minkus.

A la mateixa hora i en el Museu de Mallorca de Palma, les sopranos Aurora Peña i Nadia Akaârir, amb Maria Victòria Cortès al piano, oferiran un recital amb àries de Gounod, Donizetti, Delibes, Puccini, Mozart, Massanet i Bernstein.

També a les 19h i a l’Auditòrium del Passeig Marítim de Palma, l’espectacle Els 12 Tenors, unes veus que mesclen temes de Beatles o Michael Jackson amb altres de Puccini. Maridatge curiós.

A Sant Felip Neri de Palma (20h) avui i dins el cicle de concerts per celebrar el setanta cinquè aniversari de la Capella Oratoiana, gran concert amb l’Stabat Mater de Pergolesi. Un concert especial que serà dirigit pel gran mestre francès Victor Lumbroso, qui va ser Secretari General del famós moviment coral francés A Coeur Joie i també instructor i formador de directors. Lumbroso, a Palma, va ser el promotor dels Cursos Internacionals de Cant i Direcció Coral que va organitzar durant uns anys la històrica Federació de Corals de Mallorca. La sessió comptarà amb la mezzosoprano italiana Ornella Pratesi i la soprano Laura de la Fuente. La part instrumental la posaran Smerald Spahiu i Cristina Correa (violins), Elisabeth Romero (viola), Luis M. Correa (violoncel) i Llorenç Prats (clavecí).

També avui a les 20h, la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa presenta un recital de cançons de compositors mallorquins, titulat La veu del silenci. En el programa obres de Capllonch, Torrandell, Joan Maria Thomàs, Mas Porcel, Samper i Toni Parera, cantades per diferents veus illenques que han estat alumnes de Josep Miquel Ribot, acompanyades al piano per Jesús López Blanco.

De cara demà, diumenge, el plat fort el tenim a les 19.30h en el Conservatori de Palma, amb un concert d’Studium Aureum, el qual presenta la seva versió del Rèquiem de Mozart, per tal de celebrar els quaranta anys del primer concert d’Studium, l’any 1982 i a més el concert número 100 de les seves temporades d’abonament. Mitja hora abans, Mercè Pons farà una introducció a l’obra que bé pot ajudar a la seva comprensió.

Ara bé, si el que voleu és un altre tipus de música, en el Parc Municipal de Felanitx (18h), la Banda de Música de la ciutat ens proposa una audició. I també a l’Auditori de Santa Margalida, a la mateixa hora, el musical Alícia, apte per a tots els públics.

Compartir el artículo

stats