Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | Moltes cites musicals

Tres-cents anys són molts, però són els que té un dels corpus musicals més interessants del barroc instrumental. Ens referim als Concerts de Brandenburg de Bach, que enguany han tengut efemèride rodona (vos recomano llegir l’article que Antoni Pizà va publicar en el suplement Bellver el passat 15 de juliol sobre aquestes obres mestres). I si el Festival de Pollença ja ens acostà una versió purista de la integral, ara ens arriba una versió, si més no interessant, dels tres darrers, de la mà de l’Orquestra de Cambra de Mallorca i diferents solistes convidats com són els flautistes Enrique Sánchez i Xesc Crespí, el clavecinista Jaume Tomàs i el violinista francès Olivier Charlier, professor del Conservatori Superior de París i solista internacional. La proposta es podrà gaudir a tres escenaris diferents: avui, dissabte, en el Teatre de Llubí (20h), demà diumenge en el Convent de Sant Agustí de Felanitx (18h) i el dilluns en el Convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor (19h, amb les entrades exhaurides).

Però si el que us interessa és la música d’orgue, com cada dissabte teniu la possibilitat d’escoltar Miquel Bennàssar a l’església de Sant Bartomeu d’Alaró (11.30h) interpretant peces de Bach, Schweelinck, Scheidemann i una improvisació sobre El cant dels ocells.

Seguim sense moure’ns d’Alaró, ja que avui mateix i en el Teatre de la localitat, acaba el Festival de Música Clàssica, amb el Col·lectiu de Músics Ensemble Sonido Extremo, el qual ens proposa una visió de la música contemporània a través d’un programa titulat Quatte mirades al present.

I parlant de música contemporània, també demà i a l’Ermita de Crestatx (19h), el Trio Cornucòpia i les veus d’Irene Gili (soprano), Pilar Riera (mezzosoprano) i Miquel Company (baix), oferiran un concert en el qual s’estrenaran diverses partitures, totes elles relacionades amb la música de Mozart, ja que la sessió porta per títol Nous Nocturns, rellegint Mozart en el s. XXI. Les obres han estat escrites per Mercè Pons, Cristina Vilallonga, Josep Maria Guix, Gabriel Oliver i Salvador Sebastià. Naturalment no hi mancarà alguna peça del compositor de Salzburg.

I si sou a Palma, podeu assistir a la inauguració de la Setmana de la Cultura Popular i Tradicional en el Teatre Xesc Forteza (20h). El cantant i compositor alguerès Claudio Gabriel Sanna serà l’encarregat d’aquesta primera cita.

Demà diumenge i a l’Auditori d’Alcúdia (19h), La Compañía Ibérica de Danza presenta Fígaro, el barbero de Sevilla. Un ballet inspirat en la trilogia de Baumarchais.

També demà diumenge segueix el Festival de Bunyola, amb un recital de la soprano mallorquina Marga Cloquell, acompanyada a la guitarra per Pedro Mateo. El programa es titula Cançons de l’avior i tendrà lloc en el Teatre Municipal a les 18.30h

I per acabar, un recital d’orgue a Santanyí amb Tomeu Mut tancant el Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. En el programa, a l’església de Sant Andreu (19h), obres de Scarlatti, Lidón, Cabanilles, Bach i el Pare Soler.

Compartir el artículo

stats