Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | Hivern a la tardor

Avui horabaixa i en el CaixaFòrum de Palma (19h), continua la Temporada Musical de concerts amb una obra cabdal de la història de la música vocal. Es tracta del Winterreise o Viatge d’hivern de Franz Schubert, un cicle de cançons per a veu i piano, que no poden deixar indiferent qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat musical. Romanticisme en estat pur, sens dubte. Els intèrprets seran el contratenor Xavier Sabata, acompanyat al piano per Francisco Poyato.

Els lieder de Schubert són tots ells petites joies musicals. Tant els que va escriure de forma aïllada com els que formen part d’un cicle més ample, com Die schöne Müllerin (La bella molinera) o el citat Winterreise.

Winterreise és un conjunt de vint-i-quatre cançons sobre poemes de Wilhelm Müller, el poeta que també inspirà l’altre cicle esmentat (Die schöne Müllerin), i que amb títols tan suggerents com Gute Nacht (Bona nit) o Fruhlingstraum (Somni de primavera) ens explica una història d’amor no correspost.

A Mallorca hem tengut diverses ocasions de poder escoltar el cicle hivernenc complet, fa només uns anys, en el Conservatori amb la soprano Ana Häsler. També a la Sala Dante, la mezzosoprano Waltraud Mucher i el pianista Magí Garcías, en feren una recreació interessant i fa més anys, el 2008, el baríton Juan Martín Royo, acompanyat per Pierre Reach, oferí una versió que encara recordam en el Centre de Cultura de Sa Nostra.

El concert d’avui horabaixa té un valor afegit, i és el que ens proposa el director Rafael R. Villalobos i que dóna forma escènica al cicle.

Compartir el artículo

stats