Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu VII | Esperant Sant Bernat

La dita popular fa referència al fet que per Sant Bernat, entorn el dia 20 d’agost, les temperatures baixen. El sant arriba, tradicionalment, per apagar el foc que ha encès el juliol Santa Margalida.

Mentres esperam que baixin les temperatures, una mica de bona música ens pot fer companyia. Anem a veure:

Per avui dimecres a Campos, l’espectacle Lítica, que uneix poesia, teatre i música, tot a partir d’un text de Lucia Pietrelli. A les 20 h al pati del col·legi Fra Joan Ballester.

Dues hores més tard i a la Ciutat Romana de Pollentia d’Alcúdia, el músic Jaume Reus i la poeta Laia Malo, que formen el duo Jansky, presenten un work in progress, una prèvia del projecte titulat Insecta Dance Music, basat en l’ecologia. Un nou show que tot complet inaugurarà la 33 edició del Mercat de Música Viva de Vic el 15 de setembre.

Per demà dijous, podem anar a Can Tàpera de Palma (20.30h) per seguir amb el cicle musical. Ens trobarem amb l’arpista Assumpció Janer. A la mateixa hora i a Bellver, el grup de folk-pop-rock català Cabot presenta el seu projecte En acústic.

A les 21h i a Son Marroig segueix el Festival de Deià, amb un recital del pianista italià Massimiliano Grotto. En el programa, obres de Beethoven, Schubert i Mussorgsky.

El projecte que porta David Gómez titulat 1 piano y 200 velas arriba a l’església Nova de Son Servera (22h).

De cara divendres el Mirador de l’Hotel Belmond La Residencia de Deià (20h) acollirà un concert de la cantant de jazz Sheela Gathright, acompanyada de baix, guitarra, violí i percussió.

Dirigida per Joan Barceló, la Jove Orquestra Illes Balears oferirà un concert a l’església parroquial de Costitx (21h) acompanyant els solistes Lorena Bonnin (soprano), Anna Vidal (flauta) i Assumpció Janer (arpa). El programa estarà format per obres de Vivaldi, Mozart, Hahn, Saint Saëns i David Gómez.

Dissabte podem anar a Alaró, ja que a l’església de Sant Bartomeu (20.30h) hi trobarem el quartet Pura Corda, que toca amb l’esperit de la música antiga. En el programa, joies perdudes del nord d’Europa amb composicions de Frank Bridge, Elizabeth Maconchy i Edvard Grieg. Aquest concert es repetirà diumenge a la mateixa hora al l’església del Port de Sóller.

També diumenge 22 a la Cartoixa de Valldemossa (21.30h), el festival Chopin porta el pianista Nikolay Khozyainov, el qual interpretarà un programa dedicat monogràficament al compositor polonès.

Passam a dilluns, quan a l’Església Nova de Son Servera (21h) podrem gaudir de l’espectacle que la companyia UnaiUna ha preparat a partir de tonades antigues i dansa contemporània.

I dimarts, dia de Sant Bartomeu, el festival de jazz de Sa Pobla (22h) presenta al Parc de Can Cirera Prim l’actuació de Highlands Project, una banda creada pel teclista i compositor Sergi Llopis.

Compartir el artículo

stats