Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | La Setmana gran de Pollença

Avui vespre, el Claustre de Sant Domingo de Pollença serà l’escenari del primer de quatre concerts que, en certa manera, configuraran la Setmana gran de la música, sempre entorn del seixantè aniversari del festival. I és que seixanta anys de programar bones sessions culturals es diu aviat, però es fa a poc a poc, amb criteri i feina.

Repassarem, doncs, aquestes quatre cites, imprescindibles, i que bé podrien formar part de les grans programacions europees d’estiu.

Per començar, avui tenim una de les orquestres que més ha sabut trobar l’esperit de l’anomenada Música Antiga, aquella que intenta trobar el so original de les partitures. Ens referim a Academy of Ancient Music, que creà el 1973 i dirigí, fins a la seva mort, Christopher Hogwood. La formació anglesa ens presentarà un programa d’altura, amb un nom propi que omplirà tot el concert: Haendel. Serà a través de les diferents suites conegudes com a Música Aquàtica i Música per als reials focs artificials a més d’un Concerto grosso. Dirigirà la sessió Richard Egarr.

Dilluns dia 16, el mateix espai s’omplirà novament de gala per rebre una de les pianistes més reconegudes de les darreres dècades, ens referim a Maria Joao Pires, la gran instrumentista portuguesa que, des dels seus inicis, fa cinquanta anys, ha omplert els grans teatres del món amb bona crítica i valoració del públic. En el programa, Schubert, Debussy i, naturalment, Chopin.

Dos dies més tard, el dimecres 18, serà Piotr Beczala, considerat un dels grans tenors d’òpera del moment, qui ens regalarà un recital acompanyat al piano per Camillo Radicke. El polonès cantarà cançons de Donaudy, Respighi, Leoncavallo i Tosti, per acabar amb algunes aportacions del món de l’òpera signades per Verdi i Puccini.

I, camina caminaràs, ens plantarem al dissabte 21, quan serà Josep Vicent qui es posi al davant de la seva orquestra, ADDA Simfònica, per acompanyar el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas en el Concierto de Aranjuez de Rodrigo. En el programa també la Simfonia Clàssica de Prokofiev i la Cinquena de Txaikovski.

Si amb tot això no és justificat de parlar de Setmana gran, ja em direu. Molts anys al festival i bona Música.

Compartir el artículo

stats