Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu (5) | Agost comença bé

Cert, aquest mes d’agost comença bé, musicalment parlant, ja que segueixen alguns dels cicles de concerts i altres s’incorporen a la programació. Així que, vos deixam algunes recomanacions.

Per avui dimecres i en el pati de la Misericòrdia, la Simfònica retrà un homenatge al baríton menorquí Joan Pons, a través d’un recital amb la soprano Pretty Yende. En el programa àries i obertures de Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Gounod, Gershwin i algunes aportacions del món de la sarsuela. La cita és a les 21h.

Avui també segueixen les nits de flamenc en el teatre Sans de Palma, com cada dimecres a les 21h.

Demà dijous, el Festival de Deià i a Son Marroig (21h) programa un recital de piano amb la pianista xinesa Jingfang Tan i amb un programa que inclou obres de Chopin, Samuel Barber i Jianzhong Wang.

A Can Tàpera (20.15h), el cantautor mallorquí Rafa Ferrà, acompanyat de Marta Elka, oferirà un concert solidari a benefici del menjador social Zaqueo.

En el claustre de Sant Francesc de Palma (20.30h), el violinista Francisco G. Fullana i el pianista Matthias Kirschnereit, interpretaran obres de Debussy, Paderewski, Schumann i Brahms.

I si vos agrada la música amb una posada en escena curiosa, teniu el recital que David Gómez farà a la Finca Ca’s Pianista a Sineu amb el títol d’ Un piano, 200 velas a les 22h. La vetllada es repetirà demà divendres a la mateixa hora.

Divendres també tenim a l’església de Deià (20.30h) un concert titulat Joies del Barroc amb l’Ensemble Tramuntana que dirigeix Barry Sargent. I a Portocolom a l’aparcament del pavelló esportiu (22h), concert benèfic de David Ordinas.

Dissabte segueix el cicle musical La lluna en vers que, al Teatre de Santanyí (21h), portarà Maria Mazzotta, una de las cantants més emblemàtiques del Sud d’Itàlia i una de les veus importants de la world music europea . I al castell de Bellver (21h), la cantant catalana Judit Neddermann presenta Aire dins el cicle Sons de Nit.

També dissabte el pati del Museu de Manacor (21h) acollirà la darrera de les sessions dedicades a les Muses. I ho farà amb un sextet de corda interpretant, entre altres peces, La Nit transfigurada d’Arnold Schonberg.

Una hora més tard, el claustre de Sant Domingo (22h) serà l’escenari en el qual la Simfònica, a les ordres de Joshua Weilerstein, acompanyarà el violoncel·lista Edagar Moreau en el Concert número 1 de Saint-Saëns. A la segona part la Primera de Brahms.

I al matí, abans de dinar, el cicle Matins de l’orgue d’Alaró presenta a l’església del poble un recital de Miquel Bennàssar a les 11.30h.

Passam a diumenge. A la Cartoixa de Valldemossa (21.30h) comença el Festival Chopin amb el violinista Vasko Vassilev i el pianista Miquel Estelrich. Junts interpretaran un grapat de peces de Chopin transcrites per altres compositors.

Si voleu, teniu a la Casa d’Espiritualitat Son Bono de Gènova (21h) una nova sessió del I Festival de Música. Aquesta vegada amb el grup 24PAS’ses el qual interpretarà obres de Beethoven, Saint-Säens, John Williams i altres.

Al castell de Son Mas d’Andratx, la Jove orquestra Illes Balears, que dirigeix Joan Barceló, interpretarà obres de Gounod, Britten i el Concert número 4 per a violí de Mozart, amb el solista Pau Cladera.

Per acabar, en el Palau de Congressos de Palma (20h), el baríton David Menéndez acompanyat per Victòria Cortès al piano, oferirà un recital que ha titulat Las dos orillas, en el qual hi trobam obres de compositors llatinoamericans i espanyols.

Compartir el artículo

stats