Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | Maig, flors i música

Alaró.- Com cada dissabte no podem deixar de recomanar el concert matinal a l’església de Sant Bartomeu d’Alaró (11.30). Per avui, l’organista Miquel Benàssar ens ha preparat un recital amb obres de Buxtehude, Sweelinck, Bach, una improvisació sobre el tema Salve regina i dues obres del compositor de Manacor, Xavier Gelabert, un dels noms amb més projecció internacional del panorama musical illenc. Les obres en qüestió són: Tonada d’axacaiar i Offertoire sur exsurge.

Palma.- El Festival de música clàssica d’hivern ens proposa per avui horabaixa al Centre de Cultura Sa Nostra (18h) un espectacle que reuneix l’actriu Lara Martorell, el tenor Joan Laínez i la pianista Maria Victòria Cortès. Junts alternaran obres de Verdi, Turina i Puccini amb diferents poemes que parlen del desamor (el recital es repetirà demà al claustre de Pollença 18h).

Joan Carles Vaquer, el guitarrista de Felanitx, acompanyarà musicalment dos paisans seus, com són Glòria Julià i Miquel Gelabert, durant l’espectacle Els meus alendes, amb textos de Blai Bonet. La cita és, avui, al Teatre Principal de Palma (19.30h).

També avui i en el Teatre Xesc Forteza, el grup Musiterránea format per la soprano Maria Casado, el baríton Jorge Tello i la pianista Marta Pujol, pretén mostrar obres tan populars de l’àmbit mediterrani com Cançó d’amor i de guerra de Martínez Valls i cançons de Granados i de compositors menys coneguts com Cohí Grau o Morera.

Demà horabaixa, a la Sala Dante (19h), recital de piano amb components didàctics de Laura Picó Baró. En el programa unes Sonates de Scarlatti, Beethoven i Ginastera així com Caprice Poètique de Liszt.

Manacor.- Acaba demà el Festival de música antiga de Manacor i ho fa amb un concert del grup Asinus ad Lyram, format per violí, fagot, flauta, clave, oboè i violoncel. En el programa música de Legrenzi, Fasch, Telemann, Händel, Sammartini i Vivaldi. L’acte serà a l’església del Convent a les 19h.

Compartir el artículo

stats