Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia: Barroc i oboè, per Pere Estelrich i Massutí

Raquel Andueza és una de les veus més destacades del panorama internacional de la música antiga. Nascuda a Pamplona, va iniciar els estudis musicals als sis anys i, posteriorment, va ampliar la seva formació a la GuildhallSchoolof Music and Drama de Londres i també amb mestres com Richard Levitt, Lisa Paglini MariannaBrilla.

Des de fa deu anys, Andueza treballa amb el grup La Galanía, format per Santiago Daneyko, violí, Manuel Vilas, arpa, Jesús Fernández Baena, tiorba i David Mayoral, percussió.

A través de les xarxes socials demanaren als seguidors quines peces posarien en un concert d’aniversari. Les més votades són les que avui horabaixa ens oferiran al Caixaforum de Palma (19h), dins el cicle musical d’hivern. Música barroca que inclou algunes de les obres més apassionades, divertides, picaresques, dramàtiques, amoroses, sensuals i belles que han interpretat al llarg d’aquests anys, la majoria escrites en el primer període del Barroc, l’època de Monteverdi, que va des de finals del segle XVI fins la primera meitat del XVII. Així, al llarg de la sessió escoltarem obres de Henry du Bailly (1590-1637), Tarquinio Merula (c.1594/5-1665), Francesco Cavalli (1602-1676), Claudio Monteverdi (1567-1643), Antonio Cesti (1623-1669) i algunes més d’autors anònims.

A la mateixa hora i a l’Auditori del Conservatori, segueix el Cicle de Concerts de Professors del Conservatori Superior. En aquesta ocasió el duo format per Bruno Lucas a l’oboè i Magí Garcías al piano, interpretaran un programa, si més no, curiós, en el qual hi trobam unes versions de peces de Wagner, Schumann i Granados, així com la Sonata de Saint-Saéns i Hommage à Bellini d’Antonio Pasculli.

Compartir el artículo

stats