Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

En viu i per 'streaming'

Per avui dissabte podem recomanar dos concerts, el primer i matinal, en viu, i el segon i a l’horabaixa, en versió no presencial. Anem a veure.

A l’església de Sant Bartomeu d’Alaró (11.30h) segueixen els Matins de l’orgue, amb Miquel Bennàssar oferint mitja hora de bona música setmanal, sempre amb alguna improvisació pròpia (avui sobre Arum-Xacona), amb Bach com a cloenda (Tocata i fuga BWV 538) i a més, durant aquest 2021, incloent-hi alguna partitura de Sweelinck (More palatino), el compositor del qual enguany el recordam especialment en el quart centenari de la seva mort. En el programa també una peça de Praetorius ( Christum wir sollen loben schon).

I ja, acostant-nos al vespre, a les 20h i a través de les xarxes digitals, la Simfònica oferirà, des del Trui Teatre, el seu concert de temporada, aquesta vegada sense públic a la sala i obert a tothom. L’oboista de la Simfònica, Carlos Fortea, serà el solista i interpretarà la part principal del Concert per a oboè de Bohuslav Martinu, una partitura emblemàtica i referent dins el seu estil. De fet gairebé tots els oboistes de renom la tenen en repertori, tot i les seves dificultats tècniques. També la Simfònica, amb Pablo Mielgo al davant, interpretarà Masques et bergamasques de Gabriel Fauré, en format reduït i que conté quatre de les peces que sonaren el dia de l’estrena a Montecarlo, ara fa cent dos anys; Le Tombeau de Couperin de Maurice Ravel, també una suite orquestral (tot i que l’original fou per a piano) a manera d’homenatge a l’estil galant del barroc i Joc de cartes d’Igor Stravinski, que, per cert, inclou referències musicals a altres compositors.

Per accedir al concert (que es repetirà demà a la mateixa hora), visitau la pàgina web de la Simfònica i enllà trobareu els detalls sobre com connectar-vos: https://simfonicadebalears.com/.

Compartir el artículo

stats