Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | Música per a un pont

Comença un cap de setmana de pont, en el qual podrem triar diverses activitats musicals. Anem a veure:

Avui dijous un concert per tal d’acostar Beethoven a un públic ample, de caràcter familiar, això és, pensat per totes les edats. Amb el títol Gràcies Beethoven, Pablo Urbina dirigirà la Simfònica en un programa que inclourà obres del compositor de Bonn, naturalment, però també altres de Mozart o Haydn. La cita és al teatre Principal de Palma a les 20h.

Demà divendres, el violoncel·lista Esteban Belinchon ens proposa a Can Balaguer de Palma (19h) un recital amb obres de Diego Ortiz, Joseph Marie dall’Abaco, Domenico Gabriellli, John Cage, Salvatore Sciarrino, Klaus Lang, Nacho Brasa i Xavier Gelabert.

Segueixen i amb bon criteri els concerts de cambra amb músics de la Simfònica. Per aquest cap de setmana, en tenim dos. El primer demà a l’Auditori de Peguera (19h) amb la Serenata número 10 per a instruments de vent, coneguda com Gran Partita i que Mozart estrenà el 1781. Una obra colossal, de quasi una hora de durada i que està escrita per a dos clarinets, dos cornos di bassetto, dos fagots, un contrafagot, dos oboès, quatre trompes i un contrabaix.

El segon dels concerts és dissabte a Sa Congregació de Sa Pobla (19.30h). En el programa un grup de sis instrumentistes de metall i percussió interpretaran versions d’obres de l’univers pop/rock de Jamiroquai, Bon Jovi, U2, Elton John, Gloria Gaynor i AC/DC, entre d’altres. Si més no, un concert curiós, la recaptació del qual serà per l’Associació Pa i Mel.

També dissabte i a les 11.30, els ja tradicionals Matins de l’orgue d’Alaró.

L’horabaixa i a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma (20h) un espectacle creat per Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre. El títol T’estimo si he begut, un espectacle amb cançons a partir dels relats d’Empar Moliner adaptats al teatre per ella mateixa.

I per dissabte no podem deixar de recomanar el concert de Jordi Savall i els seus músics al Palau de Congressos de Palma a les 18h. En el programa la banda sonora de la pel·lícula Tous les matins du monde.

Per acabar el cap de setmana, diumenge, concert del guitarrista i compositor Damià Timoner, el qual tancarà el cicle Manacor amb la Música. La cita és a la carpa instal·lada a la Rambla Rei en Jaume (19.30h).

Ja de cara dilluns, festa, l’Auditori d’Alcúdia (19h) ens proposa un musical titulat Canta mi realidad, un espectacle solidari a benefici de l’Associació contra el càncer.

Compartir el artículo

stats