Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | Xacona i més

Les Suites de Bach, en totes les seves modalitats, són autèntiques referències musicals. Si es tracta de les Suites per a orquestra, les quatre, són obres d’art; pel que fa a les sis Suites per a violoncel sol, què voleu què us digui: autèntics monuments de la història de la música. Com també ho són les pensades pel clave. Però sense oblidar les que té per a llaüt, tant en les versions originals com en qualsevol de les transcripcions per a guitarra o fins i tot clavicèmbal.

Avui horabaixa, el guitarrista Pedro Mateo, qui a més de professor del Conservatori superior és solista convidat arreu del món per donar concerts, oferirà un recital de guitarra a l’Auditori del Conservatori (19h) dins el tercer Cicle de Concerts de Professors del Superior, una plataforma en la qual hi ha previstos un total de vuit concerts, des d’avui i fins al mes de maig.

En el programa, Mateo interpretarà tres peces de Bach, dues Suites i una Partita. De les suites, una és original per a llaüt, la BWV 997 i l’altra és una transcripció de la primera de les Suites per a violoncel sol. Pura delícia.

La Partita és també una transcripció d’una de les tres partites que Bach escriví per a violí sol. En concret la que porta el número de catàleg BWV 1004 i acaba amb la famosa Ciaccona, que ha estat interpretada molt sovint com a peça independent i fins i tot arranjada per a múltiples instruments.

Compartir el artículo

stats