Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Dissabte ple de música

En efecte, per avui diverses activitats musicals permetran satisfer a públics diferents. Anem a veure:

Un dels plats forts es situa a l’Auditori d’Alcúdia (19h), lloc en el qual alguns components de la Simfònica acompanyaran les veus d’Irene Mas, Simó Orfila i José Manuel Sánchez, en la interpretació d’El retablo de Maese Pedro de Falla. En el programa també hi figura la versió per a piano del Concert per a clave i cinc instruments del mateix compositor.

Segueix aquest dissabte el Jazz Voyeur amb dues propostes el mateix dia, totes dues al Trui Teatre de Palma. La primera a les 16h i consistirà en una master class del pianista Marco Mezquida. La segona, a les 20.30h serà un concert del pianista esmentat, acompanyat per diferents músics, presentant el seu disc Talismán.

No podem oblidar la cita setmanal a l’església d’Alaró (11.30h). Com cada dissabte Miquel Bennàssar interpretarà mitja hora de bona música per a orgue. En el programa una atenció especial a Dietrich Buxtehude, el qui fou organista admirat per Bach, un altre dels mestres que també podrem escoltar. Del primer una Ciacona i del segon dues peces del seu ample catàleg organístic. Completaran la sessió una obra del menys conegut Heinrich Scheidemann i una improvisació sobre el tema del Ball de Son Ferriol.

I per acabar el dissabte, no hi ha com una mica de Beatles, quan es cumpliran quaranta anys de la mort de Lennon i els cinquanta de la desaparició del grup de pop. L’Ensemble Tramuntana canvia el frac pels vaquers i ens proposa a Sant Felip Neri de Palma (19h) el programa Beatles i més!, transcripcions per a orquestra de cordes de cançons de Beatles, Simon and Garfunkel, The Mamas and The Papas, Eagles, Deep Purple, Chicago i un tema del violinista i compositor mallorquí Enric Pastor.

Compartir el artículo

stats