Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Encontres amb la música

Palma.- Avui a Can Balaguer, l’Octoechos Choir farà la presentació del disc 00.XG amb obres de Xavier Gelabert. Octoechos choir és un grup especialitzat en músiques de nova creació que ja ha fet concerts a diferents indrets de Mallorca i fora. Serà dins el cicle de Música a la Cambra.

També a Palma, demà dissabte, una proposta interessant, la corresponent al Festival de música antiga, amb el grup Solnegre, format per Eulàlia Fantova, veu, Robert Smith, viola d’arc i Ferran Pisà, viola de mà. El grup interpretarà música de la península Ibèrica del segle XVI.

Diumenge, al Trui Teatre (18h) l’Orquestra Simfònica i el pianista Joquín Achúcarro interpretaran el Concert en sol Major de Ravel. L’orquestra sola, després, oferirà una lectura de la Quarta Simfonia de Beethoven.

Búger.- Comencen els Encontres de compositors, una cita anual amb la música contemporània. Un festival ja consagrat que porta a Mallorca diferents línies de la composició i interpretació actual i que enguany arriba a la seva quaranta-unena edició. La primera cita és aquest dissabte, a les 20 hores, a la Sala del Piano de la Fundació Musical ACA de Búger i amb un protagonista illenc, el compositor Joan Jordi Oliver, nascut a Campos el 1994.

Alaró.- Ho hem dit i ho repetim avui: Alaró, durant aquest octubre, esdevé un poble molt musical. A la cita setmanal dels dissabtes matins (11.30h) amb l’orgue de l’església, s’uneix el cicle de música clàssica al Teatre (20h). Demà és el torn del duo format per Pere Fiol a la guitarra i Xisco Aguiló al contrabaix. En el programa una curiosa versió de la Sonata Arpeggione de Schubert així com obres de Piazzola, Ravel i Villalobos.

Bunyola.- Segueix el Festival de música de Bunyola. Diumenge a les 18.30h en el Teatre Municipal actuarà Asinus ad Lyram amb un programa de música barroca. Un nom curiós per un grup de música antiga: «Asinus iacentem vidit in prato lyram», escriu Plató a Fedre.

Compartir el artículo

stats