Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia clàssica

Cambra, òpera i piano

El pianista Seong-Jin Cho interpretarà obres de Chopin, Liszt y Schumann

Bellver. Començarem avui amb un concert a Bellver (21:30 h.). Dins el cicle dels membres de la Simfònica, una obra fonamental de la música de cambra: L’Octet de Schubert per a instruments de corda i vent/fusta i en el qual el compositor reciclà algunes melodies seves anteriors com la cançó Der Wanderer i l’opereta Die Freunde von Salamanka. 

I d’una formació de vuit músics passarem demà dissabte a una de nou, ja que en el mateix cicle, també a Bellver, podrem escoltar el Nonet opus 7 de George Onslow, el Nonet número 2 de Bohuslav Martinu i la Pavana de Gabriel Fauré.

Verdi. L’òpera de Verdi Don Carlo serà presentada avui i demà al Teatre Xesc Forteza de Palma (20 h.) a través d’una relectura que n’han fet els components d’Euroclàssics. Amb el títol d’Ànima de Don Carlo, el libreto que sobre el drama de Schiller escriviren François Joseph Méry i Camille du Locle per tal que el compositor italià li posàs música, es reconverteix i es trastoca una mica, sempre amb el rerefons LGTBI. Un grapat de cantants i actors, amb Joan Laínez en el paper principal i Lluís Sintes en el del seu amic Rodrigo, seran acompanyats per Maria Victòria Cortès, qui assumeix també la direcció musical. Un espectacle si més no, curiós.

Porreres. Demà dissabte, el Trio Elysium (violí, viola i violoncel) amb l’acompanyament de piano, oferirà un concert a Sa Bassa Rotja de Porreres (20:30 h.). Els quatre membres interpretaran quartets de Mozart, Waxman i Turina.

Chopin. El Festival Chopin, que cada diumenge d’agost omplia la cartoixa de Valldemossa de bona música per a teclat, enguany no s’ha pogut celebrar per motius derivats de la pandèmia. De totes maneres i per recordar l’efemèride dels quaranta anys del cicle estiuenc, ens proposen una vetlada, diumenge horabaixa en el Teatre Principal de Palma (20 h.). Per a l’ocasió han escollit el pianista sudcoreà Seong-Jin Cho qui fa cinc anys va guanyar el primer premi en el Concurs Internacional Frédéric Chopin de Varsòvia. En el programa Humoresca op.20 de Robert Schumann, Scherzo núm.1 i número 2 de Frédéric Chopin, la Sonata, op.1 d’Alban Berg i la Sonata en si menor de Franz Liszt.

Compartir el artículo

stats