Un dels grans de la interpretació pianística catalana actual és Josep Colom. Guanyador de diferent premis internacionals, de molt jove va assolir un reconegut prestigi a través de concerts, recitals i també enregistraments. Actualment, a més de la interpretació de la música en viu es dedica al mestratge com a professor a l’Aula de Música de La Universitat d’Alcalá d’Henares, a l’Escola Superior Musikeon de València i el Conservatori del Liceu de Barcelona.

Josep Colom ha vengut en diverses ocasions a Mallorca i les seves propostes han tengut sempre una gran acceptació, tant per part del públic com de la crítica. Colom és un pianista molt proper, és per això que connecta tant amb els assistents als seus recitals. Colom és, sens dubte, un intèrpret molt estimat pels aficionats al piano.

Aquests aficionats tendran ocasió de poder-lo escoltar avui horabaixa a la sala de concerts de Son Marroig (20.30h), dins el Festival de Música de Deià, que enguany arriba a la quaranta-dosena edició.

En el programa, que serà un monogràfic Chopin, ens trobarem amb Sis dels seus Nocturns i la gran Sonata en si menor Opus 58, considerada una de les obres més difícils del repertori pianístic. Estructurada en quatre moviments (Allegro maestoso, Scherzo, Largo i Finale), aquesta partitura fou composta el 1844 a la ciutat francesa de Nohant, un indret en el qual la parella Chopin/Sand passaren els estius des de 1839 (després de l’estada a Mallorca) fins al 1847, any de la seva separació. L’obra està dedicada a la comtessa Emilie de Perthuis, amiga i alumna del compositor.