Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu II

Orgues i altres herbes

Orgues.- Avui, com cada divendres, coincidint amb el dia de mercat a Llucmajor, se celebra un petit concert d'orgue a l'església parroquial de Sant Miquel (11.30h). Els concerts són interpretats per l'organista Cristóbal Barros Vidal.

Així com tres de les òperes més famoses de Mozart porten el segell d'un llibretista singular, Da Ponte, algunes de les obres religioses de Bach també estan lligades a un poeta, misser i professor interessant, es tracta de Christian Friedrich Henrici, conegut amb el malnom de Picander. D'ell són els textos d'algunes Cantates que el compositor compongué a Leipzig, lloc en el qual Picander residí des de 1720. La primera d'aquestes col·laboracions, una obra profana escrita per tal de celebrar l'aniversari del duc de Saxònia, l'any 1725. Després vendrien altres cooperacions que culminarien en La Passió segons Sant Mateu.

Demà dissabte i dins el marc dels Matins de l'Orgue, a l'església d'Alaró (11.30h), Miquel Bennàssar inclourà en el programa l'adaptació de la Introducció orquestral de la Cantata BWV 156, una més de les partitures bachianes amb text de Picander. En el programa també peces d'Andrea Gabrieli, Correa d'Arauxo i una improvisació feta pel mateix organista.

Simfònica.- Després del concert que avui ens presenta a Bellver, la Simfònica (en grup reduït) ens proposa una sessió curiosa demà a l'Església Nova de Son Servera (20.30h). Curiosa pel programa, del tot eclèctic i en el qual hi trobarem un record per Morricone amb un fragment de la banda sonora de Per un grapat de dòlars a més d'altres peces de Mozart, Monteverdi, Haendel, Rameau o Gershwin. El grup de músics estarà format per dues trompetes, dos trombons i una trompa.

Jazz.- El Mollet d'en Pereió de Portocolom (22h) serà l'escenari en el qual demà dissabte tendrà lloc un concert de jazz amb Pep Garau Sextet.

Compartir el artículo

stats