Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu

Bellver i més

Segueixen aquest cap de setmana els concerts en format reduït de membres de la Simfònica, amb dues propostes a Bellver. La primera, titulada genèricament “Nou Món”, és avui (21.30h) i conté les adaptacions per a orquestra de cambra que feu Iain Farrington de dues obres grans del repertori simfònic, Un americà a París de Gershwin i la Simfonia número 9 “Del nou món” de Dvorak.

I què tenen en comú aquestes dues obres? Doncs el seu encreuament; la primera fou escrita pel compositor americà després d’una estada a Europa i la segona pel compositor europeu mentre vivia a Amèrica. Naturalment l’estètica d’ambdues obres no és la mateixa, tot i que tenen trets comuns: les dues es nodreixen de la cultura popular de l’època, Gershwin beu del jazz i el blues i Dvorak, tot i mantenir el format de Simfonia en quatre moviments, beu de les músiques nord-americanes de finals del segle XIX com són les del far west i, sobretot, els espirituals negres.

Per demà dissabte, el mateix recinte i a la mateixa hora canviarà de registre i ens proposarà tres obres per a Quintet de vent i piano de Franz Danzi (Quintet número 1), Albert Rousell (Divertimento número 6) i Francis Poulenc (Sextet).

També demà dissabte, però al matí (11.30h), l’església d’Alaró serà l’escenari d’una nova eedició d’Els matins de l’orgue, en la qual el titular de l’instrument, Miquel Bennàssar, cedirà el teclat a un jove intèrpret mallorquí, el santjoaner Nofre Morey, el qual ens proposarà un programa amb obres de compositors del renaixement i barroc i d’altres del segle XX. Així, al costat de partitures de Bach (Fantasia i fuga BWV 537), Jan Pieterszoon Sweelinck (Allemand), Heinrich Scheidemann (Erbarm dich mein, O Herre Gott) i Buxtehude (Preludium) trobarem peces de Francesc Xavier Gelabert (Days of tears) i Hugo Distler (Variacions sobre ‘Frisch auf, gut Gsell, lass rummer gahn’).

Compartir el artículo

stats