Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Quartet i trios

Segueixen els concerts de membres de la Simfònica. Sempre però, amb un nombre reduït de músics. Avui, per exemple, un quartet de corda...

Segueixen els concerts de membres de la Simfònica. Sempre però, amb un nombre reduït de músics. Avui, per exemple, un quartet de corda format per Barbara Wallus i Ferenc Racz als violins, Jinko Kuroki a la viola i Ibloya Rozsas al violoncel, interpretaran dues obres mestres del repertori: El Quartet Emperador de Haydn i el Quartet Razumovski núm. 3 de Beethoven.

El primer d'aquests quartets, que podrem escoltar al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem (20.30h), ha esdevingut molt popular, ja que la melodia que domina el seu segon moviment, en forma de variacions, es convertí amb l'himne alemany. Per altra banda el Quartet de Beethoven és el darrer d'una terna que el compositor dedicà al príncep Andrei Razumovski, l'ambaixador rus a Viena. Es tracta d'una partitura en quatre moviments el tercer dels quals, que conté una melodia agafada d'un tema rus, fou transcrit per a piano per Modes Mussorgsky.

Demà divendres, un trio de la nostra formació musical de referència format per Juan José Pardo al clarinet, Silvia Insa al corno di Bassetto i el pianista Andreu Riera, es traslladarà a Petra per oferir un concert al Teatre Municipal (20.30h). En el programa una adaptació de l'ària Non piu di Fiori, de l'òpera La Clemenza di Tito, de Mozart, l'Adagio i Variacions per a corno di Basseto de Kaspar Kummer, els dos Konzertstucke de Mendelssohn i el Gran Duo per a clarinet i piano de Norbert Burgmüller.

I per acabar els concerts d'aquesta setmana i a l'espera dels quatre previstos per a la propera, el trio format per Miriam Merino, trompa, Cyrill Pouillet, trompeta i Vicente Cascales, trombó, oferiran dissabte al Museu del fang de Marratxí (20.30h) un programa curiós en el qual es combinaran obres de compositors prou coneguts com Poulenc (Sonate) i Bartok (3 Bagatel·les) amb les d'altres menys populars com Jurij Nascimben (Fanfara) o Mario Miladon (Trio).

Compartir el artículo

stats