Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Sonen per tots

Ja és un fet: La Simfònica, tal com ho anuncià el seu director a aquest diari fa una setmana, comença la seva activitat musical en viu a partir d'avui. I ho fa amb tres concerts de música de cambra amb obres de dos tipus, unes escrites expressament per a petita formació i d'altres originalment simfòniques però que s'han adaptat al petit format. Tot sota el títol #SonemPerTu.

Repassem algunes d'aquestes obres que s'oferiran entre avui i diumenge:

Per avui a les 20.30 i a l'església de Sant Miquel de Campanet (aforament limitat a 50 persones), un quartet de corda (dos violins, viola i violoncel) i un oboè interpretaran dos quartets i una versió d'un concert de Vivaldi.

Demà, a la mateixa hora, el lloc en el qual podrem veure i escoltar alguns professors de la formació simfònica serà el Claustre de Sant Domingo de Pollença (aforament limitat a 100 persones). En el programa, monogràficament reservat a Brahms, dues curiositats: primer algunes de les Danses Hongareses i després la Simfonia número 2, sempre segons els arranjaments que en feu Iain Farrington, un pianista, organista i compositor que es féu molt popular arran d'haver participat en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Londres fa vuit anys. Farrington ha adaptat a un grup de quinze músics aquestes partitures de Brahms. I no només aquestes, sinó que també té versions de cambra d'algunes òperes com Don Giovanni de Mozart, algunes simfonies de Mahler i diverses obres corals de Bach, Fauré Mendelssohn i d'altres. Aquesta sessió portarà per títol Romàntic en miniatura.

De cara diumenge i a la plaça Alexandre Ballester de Sa Pobla (20h), un trio de trompeta, tuba i percussió oferirà un grapat d'adaptacions d'obres prou conegudes de la música clàssica i popular com el Bolero de Ravel, la Badineria d'una de les Suites de Bach, Oblivion de Piazzola, el tango Por una cabeza de Gardel, Contradanza de Paquito D'Rivera, Blue Rondo a la turk de Dave Brubeck o Hard Times de Juan Carlos Murgui, un dels percussionistes de la simfònica i membre del trio que oferirà la sessió.

Compartir el artículo

stats