En aquestes alçades vos imagino coneixedors d'un dels best sellers més importants del que portam del segle XXI. Basta mirar les llistes dels llibres més venuts que apareixen setmanalment als diaris i veure que Sàpiens (tant en l'edició catalana com en la castellana) ocupa un dels primers llocs de l'apartat de No ficció, setmana sí i l'altra també. Al suplement Bellver d'aquest diari ho podeu comprovar.

Vull dir amb això que, com bé indica el sot-títol del volum aquesta "Breu història de la humanitat", o l'aventura d'explicar per què som com som i com hem arribat on hem arribat, ha interessat molt a tot tipus de públic.

I és que el doctor Harari, professor a la Universitat hebrea de Jerusalem, ha sabut escriure i descriure d'una manera entenedora el perquè de tot plegat (Monzó dixit). Per què l'Ésser Humà, així en majúscula, també pot ser ésser humà, en minúscula. O millor dit, per què la nostra història és plena de contradiccions i que Homo Sàpines sí, però amb matisos.

I més encara: tot el que diu està reflexionat i quasi tot justificat, la qual cosa fa que tot i no estar d'acord en algunes tesis exposades, hem de concedir a l'autor el mèrit d'haver-les exposades al gran públic. Aquest volum és el primer d'una trilogia que ha continuat i que tendrem ocasió de comentar en properes recomanacions.

Fitxa llibre:

YUVAL NOAH HARARISàpiens. Una breu història de la humanitatEdicions 62, 605 pàgines, 19 €