25 de marzo de 2020
25.03.2020
Diario de Mallorca
Lectures en temps de coronavirus

'El naufragio de las civilizaciones' d'Amin Maalouf, un final de trajecte?

A l'autor li preocupa un futur desconcertant que pot fer desaparèixer el que ha aconseguit l'aventura humana, però la seva reflexió no tanca del tot la porta de l'esperança

25.03.2020 | 18:27
'El naufragio de las civilizaciones' d'Amin Maalouf, un final de trajecte?
'El naufragio de las civilizaciones' d'Amin Maalouf, un final de trajecte?

Amin Maalouf és un intel·lectual libanès que després d'aquella novel·la Lleó l'africà (editat en català per La butxaca) no ha deixat de publicar històries i reflexions de tot tipus, fins al punt que s'ha convertit en una de les veus actuals més potents.

A El desajuste del mundo (209) i a Identidades asesinas (2012), ja ens alertava del perill de la xenofòbia, del racisme, de la intolerància religiosa, de la insolidaritat, de la desconfiança vers els altres, en definitiva.

Ara ens arriba El naufragio de las civilizaciones, una nova reflexió que afegeix a les anteriors el que han representat els avanços tecnològics, l'accés universal al coneixement i no saber destriar-lo, elements que, si a priori podrien portar-nos més llibertat i progrés, semblen conduir la Humanitat vers una destrucció. "Com hem arribat fins aquí?" Es demana l'autor.

A Maalouf li preocupa un futur desconcertant, un pervenir que pot fer desaparèixer el que ha aconseguit l'aventura humana. Tot però, sense pessimismes ni enyorances de temps passats, sinó a través d'una reflexió que pot fer obrir de pinta en ample la porta de l'esperança, ja que no està tancada del tot.


Fitxa del llibre llibre:
AMIN MAALOUF
El naufragio de las civilizaciones
Alianza, 280 pàgines, 18 €

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook