Amin Maalouf és un intel·lectual libanès que després d'aquella novel·la Lleó l'africà (editat en català per La butxaca) no ha deixat de publicar històries i reflexions de tot tipus, fins al punt que s'ha convertit en una de les veus actuals més potents.

A El desajuste del mundo (209) i a Identidades asesinas (2012), ja ens alertava del perill de la xenofòbia, del racisme, de la intolerància religiosa, de la insolidaritat, de la desconfiança vers els altres, en definitiva.

Ara ens arriba El naufragio de las civilizaciones, una nova reflexió que afegeix a les anteriors el que han representat els avanços tecnològics, l'accés universal al coneixement i no saber destriar-lo, elements que, si a priori podrien portar-nos més llibertat i progrés, semblen conduir la Humanitat vers una destrucció. "Com hem arribat fins aquí?" Es demana l'autor.

A Maalouf li preocupa un futur desconcertant, un pervenir que pot fer desaparèixer el que ha aconseguit l'aventura humana. Tot però, sense pessimismes ni enyorances de temps passats, sinó a través d'una reflexió que pot fer obrir de pinta en ample la porta de l'esperança, ja que no està tancada del tot.

Fitxa del llibre llibre:

AMIN MAALOUFEl naufragio de las civilizacionesAlianza, 280 pàgines, 18 €

CONTENIDO_RELACIONADO

  • 'La prisionera del mar', d'Elisa Sebbel, quan Cabrera fou una illa de concentració

FIN_CONTENIDO_RELACIONADO