Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

prèvia / clàssica

D'aquí i més enllà

El títol d'aquesta prèvia té doble significat, per una banda ens referim als intèrprets que, com veurem, n'hi ha alguns venguts d'indrets llunyans però també als compositors interpretats en els tres programes que referenciarem, alguns d'aquí i d'altres de fora. Anem a veure.

Palma. Comencen avui horabaixa (19 h.) a l'església de Sant Felip Neri de Palma, les activitats del Festival de clàssica 2020 de l'associació Acadèmia 1830. I ho fan amb un concert coral titulat Els colors del cor: Nord i Sud i que com el nom indica estarà format per obres vocals de compositors del nord d'Europa i Amèrica (el letó Eriks Esenvalds, el norueg Trond Kverno i el nord-americà Eric Whitacre) i per altres del Mediterrani (el català Josep Vila i els mallorquins Josep Alarcón i Baltasar Bibiloni). Fernando Marina dirigirà la proposta que també comptarà amb l'acompanyament pianístic de Magí Garcias.

Manacor. El cicle de concerts Culturàlia 2020 que organitza el Conservatori de Manacor presenta avui horabaixa (20 h.) a l'església de Fartàritx, un concert de cambra amb el clarinetista mallorquí resident a New York Pascual Martínez i el pianista Andreu Riera. En el programa obres de compositors poc interpretats com Gabriel Pierné (Canzonetta) i Louis Cahuzac (Cantilene) al constat d'altres de mestres habituals com Claude Debussy (Première rhapsodie), Francis Polulenc (Sonata), Robert Schumann (Fantasiestücke) i Johannes Brahms (Sonata número 1).

Valldemossa. Una mica més prest (18 h.) i a la cel·la Chopin de Valldemossa, el Festival Pianino ens proposa un recital en femení, amb la pianista Paula Rios i un programa format íntegrament per compositores: Clara Schumann (de fadrina Clara Wieck) i Fanny Mendelssohnn.

Compartir el artículo

stats