Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Bach i Mozart es solapen

Sovint lamentam la coincidència de propostes musicals interessants com la que es dóna avui horabaixa a Palma. Per una banda un concert de la Simfònica amb un monogràfic Mozart (Teatre Principal a les 20h) i per altra unes cantates de Bach a través d'Studium Aureum (Auditori del Conservatori a les 20.30h). Ara bé, si donam la volta al fet i en lloc de lamentar-nos pensam que això és el resultat d'una activitat musical plena, aleshores haurem d'estar satisfets. És en les ciutats que no fan concerts on mai no es solapen propostes.

Bach. Les Cantates de Bach formen un dels corpus musicals més importants de la història de la música. Amb més de dues-centes cantates d'església i un bon grapat de profanes (més les que s'han perdut), Bach és el compositor que millor ha sabut expressar l'espiritualitat. A les seves cantares, Bach hi reflecteix la seva religiositat, les seves creences.

Avui horabaixa podrem tenir ocasió de comprovar-ho a través de tres aportacions, les que porten els nombres 131, 156 i 166, que tenen en comú un cert protagonisme de l'oboè dins la part instrumental. La primera de les tres, la BWV 131 té el valor afegit de ser una de les primeres cantates del mestre, ja que sembla que fou composta a Mühlhausen quan el compositor tenia vint-i-dos anys.

Mozart. La Simfònica tanca avui horabaixa una terna de tres concerts dedicats a les àries per a soprano de les òperes de Mozart. Ahir matí la formació realitzà dues funcions per escolars i avui horabaixa presenta el mateix programa per a públic familiar, que és una manera de dir apte per a totes les edats.

Felicitas Fuchs, soprano, serà l'encarregada de posar-se en la pell i la veu d'alguns grans personatges mozartians com ara la Comtessa de Les Noces de Figaro, Donna Elvira de Don Giovanni o Despina de Cosi fan tutte, entre d'altres. Pablo Mielgo dirigirà la sessió.

Compartir el artículo

stats