Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu

Aulí, Schumann, ciris i solidaritat

Portada de la 'Missa' del Pare Aulí.

'Misa de coro'

Els interessats en el repertori musical relacionat amb la litúrgia tenen dos dies durant l'any en els quals poden escoltar la Missa que va compondre el músic felanitxer Pare Aulí. Un d'ells és el 20 de juliol, festa de Santa Margalida, i l'altre és el 28 d'agost, festa de Sant Agustí. En ambdues ocasions la Coral de Felanitx, que dirigeix Margalida Massutí, interpreta aquesta partitura durant l'ofici major. Si teniu interès, la cita és avui mateix a l'església del Convent de Felanitx a les 11 hores.

Joan Baptista Aulí i Caldentey va néixer a Felanitx el 1796 i morí a la mateixa ciutat el 1869 (el gener passat es cumpliren els cent cinquanta anys). Com a músic i membre de l'orde dels dominics, residí a diferents indrets espanyols (Madrid i Gibraltar, entre d'altres) treballant com a organista i compositor de diverses partitures que inclouen gèneres com el pianístic, el religiós i l'escènic d'entre les quals només trobam editada aquesta Misa de coro, en llatí i que la tradició ha estipulat que es canti durant els actes religiosos de les festes patronals de la vila de Llevant.

Compositora

Clara Schumann nasqué ara farà dos-cents anys. L'efemèride serà el 13 de setembre. És per aquest motiu que avui vespre i a la biblioteca de Can Torró d'Alcúdia (22h), el VII Festival de Clarinet recordarà la compositora alemanya a través d'un concert de cambra amb un trio format per dos clarinets i piano.

Nascuda Clara Wieck, la pianista i compositora és figura clau del romanticisme europeu, tot i que la seva obra quedà malauradament eclipsada durant anys per la del seu marit Robert Schumann. Fan bé els organitzadors del cicle de dedicar-li un concert, en el qual sonaran també obres de Johannes Brahms.

En el mateix cicle i en el mateix indret, demà vespre un trio semblant interpretarà obres de Busoni i Guinovart, entre d'altres.

També serà recomanable el recital que Misa Ensemble, un grup de clarinets del Curs Internacional Ciutat d'Alcúdia, oferirà dissabte (Can Torró a les 20h) amb obres de Steve Reich (Nueva York, 1936), un dels grans del minimalisme musical, al costat de John Cage i Philip Glass.

Ciris

1 Piano & 200 Velas és un projecte del compositor i concertista de piano David Gómez, que cerca llocs curiosos i emblemàtics com a escenari per oferir els seus concerts estiuencs, en els quals el piano està enrevoltat d'una escenografia particular: dos-cents ciris encesos, que, sens dubte, creen una atmosfera especial. Per dissabte dia 31 el lloc escollit serà l'església parroquial de Costitx (21h). En el programa temes propis inclosos en els discos The Island (2013), Pianographie (2017) i Sous les étoiles, aquest darrer d'imminent aparició.

Refugiats

La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat ha organitzat per dissabte dia 31 (19.30h) al refugi de l'àguila (quilòmetre 16,4 de la carretera del Cap Blanc) una iniciativa musical i solidària per tal de sensibilitzar sobre la situació de les persones refugiades. Diferents músics del Conservatori professional interpretaran fragments d'òpera i sarsuela així com obres per a piano i guitarra.

Compartir el artículo

stats