Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu

Claustres, coves i altres espais

Claustre

Aquesta setmana el Festival de Pollença, que té la seu al claustre de Sant Domingo, ens proposa tres sessions, una de les quals està pensada pel que es diu un públic familiar, entre el qual normalment hi ha nins i joves que s'acosten a la música clàssica de forma més esporàdica.

Anem a veure. Per avui (22h) el pianista català Josep Colom oferirà un recital amb una primera part dedicada íntegrament a obres del compositor pollencí Miquel Capllonch i una segona amb peces curtes de Bach, Chopin; una combinació, si més no, curiosa i atractiva.

Demà (20.30h) el grup Mots de fusta, format per un narrador i un quartet de corda, oferirà l'espectacle per a tots els públics L'artesà de planetes, un conte musical en el qual, de forma divertida, es conta la creació del sistema solar amb aportacions musicals originals.

I per dissabte un concert de música de cambra amb el duo Sergey Khachatryan (violí) i Lusine Khachatryan (piano). Obres de Cesar Franck, Mozart i Prokofiev. Del primer compositor la gran Sonata que Franck dedicà al violinista i també compositor belga Eugene Ysaÿe com a regal de noces; es tracta d'una obra curiosa en molts d'aspectes, el més interessant dels quals és la utilització del tema del primer moviment en els altres, cosa del tot nova en la forma Sonata per a diferents instruments. De Mozart la Sonata per a violí i piano KV 454 coneguda com la Sonata Strinasacchi, ja que el compositor la dedicà a la violinista virtuosa Regina Strinasacchi, resident a Màntua. I de Prokofiev la Sonata número 2 que és la transcripció que feu el mateix compositor de la seva Sonata per a flauta.

Valldemossa

Per avui mateix i a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa (21h), tindrà lloc el concert de la cantant Mary Lambourne acompanyada per Guillem Fullana a la guitarra, Juanan Torandell al contrabaix i Teo Salvà a la bateria. En aquesta ocasió, el quartet ha preparat una selecció de temes que van des del jazz al bolero i a la música brasilera, incloent-hi alguna cançó del seu darrer disc Marinero en tierra,en el qual l'artista ha posat música a poemes del llibre homònim de Rafael Alberti.

Coves

El proper dissabte dia 17 el duo Voicello presenta a les Coves del Drach de Manacor (21h) un concert de música clàssica espanyola: sarsueles, cançons i obres musicals de compositors com García Lorca, Falla, Granados, Albéniz, entre d'altres. Una fusió entre la música clàssica, la popular i el flamenc. El projecte sorgeix quan l'agència Raphsoarts de Hong Kong va proposar a la parella formada per Carme Garí (veu) i Biel Fiol (violoncel) preparar un repertori en castellà i català. Després d'haver-lo presentat a la ciutat xinesa el volen rodar per Mallorca i ho fan acompanyats de l'arpista Helena Garreta i la ballarina Stella García.

Església

El festival Nits Clàssiques de la Tramuntana presenta el diumenge dia 18 a l'església de Deià (20.30h), un concert d'Enric Pastor & Co, en el qual el violinista oferirà un programa jazzístic acompanyat de Sergi Sellés al piano, Wojtek Sobolewski al baix i en Jaume Ginard a la bateria.

Compartir el artículo

stats