Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

600 i més

Orgue. Pels més matiners, avui és del tot recomanable el concert a l’església d’Alaró (11.30 hores) dins el cicle Matins de l’orgue, que compleix la cita número 600, la qual cosa vol dir que dissabte rere dissabte l’organista Miquel Manresa i els seus convidats fa més de deu anys que ofereixen bona música. I per celebrar aquests sis centenars de concerts avui ens proposen un concert diferent amb obres de Bach (Fantasies i corals), Mozart (Laudate Dominum), Fauré (Pavana), Widor (Toccata de la Cinquena Simfonia) i dos menys coneguts com Johann Friedrich Agricola (Sonata per a flauta i continu) i Carl August Krebs (Parenostre), en el qual hi participaran, a més de l’organista habitual, la soprano Anne Leohold, la flautista Aïda Borràs i l’Orfeó d’Alaró, que dirigeix Lluís Forteza.

Jazz. Ja una mica més tard i al museu Es Baluard de Palma (21 hores) una nova cita del cicle Sons d’estiu que relaciona diferents aspectes de l’art amb elements patrimonials. En aquesta ocasió el trio format per Pere Bujosa al contrabaix, Xavi Torres al piano i Joan Terol a la bateria, qui ja han treballat junts repetidament, fins i tot en l’enregistrament del disc Wabi-Sabi a Àmsterdam, reflectirà la recerca i la passió pel ritme que té Bujosa, el creador del trio. El trio pretén explorar la llibertat -i alhora repte- que comporta un format clàssic de jazz, al mateix temps que introdueix influències d’altres músiques com l’electrònica, el rock o el free jazz.

Piano. Per demà i a la Cartoixa de Valldemossa segueix el Festival Chopin. I ho fa amb un recital de Muza Rubackyte, amb un programa que en la primera part serà un monogràfic Liszt (Anys de peregrinatge, Tres sonets del Petrarca i Després d’una lectura de Dante) i en la segona un monogràfic Chopin (Fantasia op. 49 i la Sonata número 2 Op. 35, que inclou la famosa Marxa fúnebre).

Compartir el artículo

stats