Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Una gran dama del blues

El Festival de jazz de Sa Pobla, que enguany arriba a la seva vint-i-cinquena edició, dedica especial atenció a les veus. A gairebé tots els concerts programats la veu és la protagonista.

Si el passat 29 de juliol el cicle encetà amb Cyrille Aimé, una cantant influenciada per les melodies i harmonies dels gitanos francesos, avui tenim Catherine Russell, una de les veus més interessants i peculiars del panorama del jazz i, sobretot, del blues; de fet ella va beure d'aquestes formes musicals ja des de la infància, gràcies al fet que el seu pare era col·laborador de Louis Armstrong de qui arribà a ser, fins i tot, director artístic; quasi res!

Russell ha treballat al costat de David Bowie i té un premi Grammy a més d'una altra nominació recent (el 2016) pel seu àlbum Harlem on my mind.

A Sa Pobla, Catherine Russell mostrarà la seva darrera feina com a compositora al costat d'un quartet (piano, guitarra, contrabaix i bateria), a més d'oferir temes del seu darrer disc Alone together, el setè de la seva carrera i en el qual relaciona cançons de grans artistes del passat i les connecta amb el seu tarannà contemporani. Entre altres formes musicals hi trobarem melodies que popularitzaren fa uns anys els artistes de swing però revisades i reconvertides al blues.

La cita serà a la Plaça Major de Sa Pobla (22.30h).

Per altra banda d'avui i fins divendres tots els matins i al Centre Cultural Sa Congregació, Greg Burk coordinarà un taller dedicat a la improvisació dirigit a músics que volen ampliar els seus coneixements en l'àmbit del jazz.

Compartir el artículo

stats