Aquest diumenge comença el Festival Chopin de Valldemossa. Durant els diumenges d'agost, a la Cartoixa, hi podrem escoltar diferents propostes pianístiques que anirem concretant setmanalment.

La que dóna el tret de sortida és, sens dubte, de primer nivell: el pianista Iván Martín interpretant Domenico Scarlatti, a més d'altres obres de Mozart i Chopin, naturalment. Ara bé, escoltar Martín interpretant sonates del compositor italià és una autèntica delícia. L'artista canari és un especialista en la música per a teclat del barroc, a més de Scarlatti la seva visió de les sonates del Pare Soler són de referència. I no parlem de Bach, el Mestre, els concerts del qual ha dirigit amb èxit des de la banqueta del piano. En tenim constància viva, ja que ho ha fet a Cala Rajada i a l'Auditòrium de Palma.

És només per aquests motius que val la pena el recital d'aquest diumenge a Valldemossa (22h). Però no només per això, també ens trobarem amb un Martín classicista oferint la Sonata K. 333 de Mozart, una de les més alegres del compositor de Salzburg. Mozart, en aquesta partitura, sembla voler jugar amb el piano, sobretot en el primer i tercer moviments.

I per acabar, Iván Martín oferirà quatre Balades de Chopin. I ho farà en un entorn que el pianista coneix bé, ja que, fa anys va viure, com el polonès, a Valldemossa. Eren altres temps, quan el jove i aleshores desconegut instrumentista començava la que seria una gran carrera com a concertista.

Així doncs podem dir que Iván Martín torna a la que fou casa seva. I ara amb honors de músic gran.