Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Uns jardins plens d'encant

Una de les obres musicals espanyoles per a piano i orquestra més interpretdes per tot arreu és Noches en los jardines de España que va composar Manuel de Falla a partir d'una idea originàriament pensada com un grapat de nocturns per a piano sol, però que el pianista i amic del compositor, Ricard Vinyes, aconsellà convertir-la en una peça per a piano i orquestra. No anava mal encaminat el pianista català, ja que el resultat és una obra mestra, plena de subtileses i que dóna al piano moments realment deliciosos i a la orquestra la possibilitat de dialogar amb el solista també de forma brillant.

El títol de l'obra ho diu tot, i més encara dos dels seus tres moviments, el primer En el Generalife i el tercer En los jardines de la Sierra de Córdoba; en canvi el segon, Danza lejana, dóna a l'espectador la llibertat d'imaginar l'entorn. Era aquesta dansa llunyana la que sentia Falla al costat de Santiago Russinyol, al Cau Ferrat de Sitges, quan el 1915 s'hi va instal·lar per acabar la partitura? Qui ho sap?

Doncs avui vespre i al castell de Bellver (21.30h), la nostra Simfònica dirigida per Pablo Mielgo oferirà, pels abonats, aquesta bella partitura; per a la qual cosa comptarà amb el bon fer del pianista Andreu Riera. A més de l'obra de Falla, trobarem Prélude a l'après-midi d'un faune de Debussy, Quatre estacions de Piazolla i Tres danses espanyoles de Granados.

Compartir el artículo

stats