Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Vents del nord

Si la passada setmana foren els instrumentistes de corda els qui protagonitzaren el segon concert de la temporada estiuenca de la Simfònica a Bellver, avui seran les seccions de vent les que ens trobarem sobre l'escenari. Només instruments de vent per interpretar tres realment excepcionals i que, malauradament, no tenim massa ocasions per escoltar en viu.

La vetllada s'obrirà amb la Simfonia en mi bemoll major de Richard Strauss, una obra de joventut (porta el número 7 del seu opus) però que ja permet endevinar com serà el tractament que farà el gran compositor postromàntic d'aquestes parts de l'orquestra.

Després les Simfonies per a vents d'Igor Stravinsky, que no són diverses peces sinó que es tracta d'una sola partitura; el plural en el títol li posà el compositor per donar a entendre que hi havia mesclades múltiples sonoritats en una sola obra. Escrita el 1920 i dedicada a Debussy fou revisada en dues ocasions, l'any 1945 i 1947. La versió que avui escoltarem és la de 1947.

I per acabar una Suite a partir de temes de l'Òpera dels tres rals de Kurt Weill, sorgida a partir de les col·laboracions amb l'escriptor Bertolt Brecht. Weill-Brecht, un tàndem excepcional de l'art del segle XX. Poques vegades, en el segle passat, la literatura i la música han donat tants bons fruits.

Joan Enric Lluna serà el director de la proposta que comptarà amb les introduccions de l'actor Miquel Àngel Torrens.

Compartir el artículo

stats