Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Corxeres d'estiu

De Beethoven al Mediterrani

El quintet Dejazzvu debutarà dia 14 a Inca al claustre de Sant Domingo

De Beethoven al Mediterrani

Cançons

Dijous dia 11, a Ses Voltes de Palma (21h), comencen les Cançons de la Mediterrània, un cicle que intenta aproximar les diferents maneres de fer música popular entre els països de la conca del Mediterrani. Per aquesta inauguració, una figura mallorquina, que fa anys que demostra la seva bona feina com a compositora, cantant i ànima de grups i projectes: Carme Jaime. Ella ha tocat molts de pals musicals, ha experimentat en el jazz, el gospel, el blues, el rock, fins i tot ha versionat La Sibil·la!

En el concert de demà, ens oferirà un espectacle de caràcter popular, acompanyada d'un quintet que inclou ximbomba, teclats, percussions, guitarra i didgeridoo.

Suasi

Pep Suasi ha realitzat una intensa gira de concerts durant més d'un any que, amb el títol de Equilibrista emocional, s'ha mostrat amb una sinceritat poques vegades vista, com a gran músic que és i com a persona que ha sabut sortir d'una situació complicada. Aquesta gira suasiana ha servit per concienciar i per recaptar fons pel Projecte Home. Doncs aquesta gira acaba el proper divendres amb un concert al Teatre Principal de Palma. La cita serà a les 20h.

Sóller

La capella de les Escolàpies de Sóller (19.30h), un espai cada vegada més emprat per fer música, dissabte dia 13 , acollirà un recital de música de cambra (duet de violoncel i piano) amb la violoncel·lista polonesa Zuzanna Sosnowska i el pianista mallorquí Magí Garcías. En el programa, tres obres realment cabdals per aquesta formació com són la Sonata op. 102 número 1 de Beethoven, la Sonata de César Franck i la Sonata Op. 40 de Xostakòxitx.

Felanitx/Portocolom

També dissabte i a diferents entorns de Felanitx, dues propostes musicals, la primera al Convent de Sant Agustí (19h) a través del Concert de Cloenda del II Encontre Orquestra Juvenil que ha organitzat el Conservatori felanitxer. La segona, a la Plaça de Sant Jaume de Portocolom (22h), quan diverses corals illenques, l'Orquestra de Calvià, la soprano Cristina Van Roy, el tenor Guillem Grimalt i el baríton Joan Miquel Muñoz, tots dirigits per Llorenç Gelabert, interpretaran la Missa per la Pau de Karl Jenkins. Originàriament titulada The armed man, aquesta partitura del reconegut compositor és un cant a la no-violència i la pau.

Santanyí

En un espai curiós i emblemàtic de la contrada de Santanyí, Es Rafal des Porcs d'Es Llombards (20.30h), i a l'entorn nadiu del poeta Blai Bonet, el guitarrista Pau Figueres ens oferirà cançons del seu disc Nada nuevo bajo el sol que inclou el que ha esdevingut un tema estrella: Taranta en N.Y. Figueres és una garantia, ja que a més de la seva trajectòria en solitari, liderant un petit grup, també ha format part de bandes que han acompanyat solistes internacionals del nivell del propi Rufus Wainwright. El concert s'emmarca dins el cicle La Vida en vers i per assistir-hi és necessari trobar-se amb els organitzadors a les 19.30h a l'església d'Es Llombards, lloc des del qual sortirà un servei d'autobusos.

Jazz a Inca

El diumenge 14 de juliol el quintet Dejazzvu debutarà al festival Incajazz al claustre de Sant Domingo (21h). Format per músics de l'Orquestra Simfònica, la Banda Municipal de Palma o el Conservatori Superior, Dejazzvu mescla estàndards del jazz amb composicions pròpies.

Compartir el artículo

stats