Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Recordar Granados a Mallorca

Tot el fons documental d'Enric Granados es conserva a la Biblioteca de Catalunya i al Museu de la Música de Barcelona. Aquests arxius contenen escrits i cartes que el compositor lleidatà va escriure a Pau Casals o Jules Massenet entre molts d'altres personatges de la seva època.

Granados va morir travessant el Canal de la Mànega, després d'un viatge als Estat Units per assistir a l'estrena de la seva òpera Goyescas. El vaixell en el qual viatjaven Granados i la seva esposa va ser torpedinat per un submarí alemany que, segons sembla, el va confondre amb un element militar.

Granados va visitar Mallorca en vuit ocasions, de fet hi ha una renéta seva que hi viu, n'Alícia Granados, filla d'Enrique Granados Aumacellas, qui fou nadador olímpic i president de la Federació Balear de Natació. Alícia ha estat l'ànima d'aquest Festival Enric Granados, la primera edició del qual comença avui a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem (20h) amb una conferència sobre Enric Granados a Mallorca a càrrec de Maria Eugènia Gallego, doctora en musicologia. El discurs estarà acompanyat d'audicions de les obres del compositor.

Per demà divendres i al Teatre Municipal de Binissalem (20h) el festival oferirà la projecció del film El amor y la muerte d'Arantxa Aguirre, que recrea la història apassionant i turmentosa del compositor, amb els viatges a Madrid, París i Nova York. El documental inclou versions de les seves obres fetes per Rosa Torres-Pardo, Evgeny Kissin o Nancy Fabiola Herrera, entre altres.

I per acabar el cicle, dissabte dia 6, al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem (20h), Andreu Riera (piano) Jorge Giménez (violonchelo) amb la dansa de Laura Macías (Pasodos Dance Company), oferiran un recital amb obres del mestre.

Compartir el artículo

stats