Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Del barroc al musical

Haendel solidari. Des de fa uns anys, Studium Aureum tanca la temporada de primavera amb un concert solidari a Bellver per ajudar a l'Associació Amics de Tilloli, que amb entusiasme porta endavant la família Morell.

Enguany Carles Ponsetí i els seus músics han triat un monogràfic Haendel, amb dues grans obres corals ( Dixit Dominus i Glòria) i una instrumental (un dels Concerto grosso).

Començarà el concert d'avui vespre (21.30h) amb el Concerto grosso op. 6, número 5, una obra mestra del seu gènere que va tenir amb Haendel un dels seus valedors més importants, al costat de Corelli o Vivaldi, a més del Bach, qui amb els sis Concerts de Brandenburg signa la fita més alta d'aquest estil musical.

Després serà el moment del Glòria, una partitura pensada com a cantata per a soprano i orquestra de corda que té la curiositat que fou descoberta no fa gaire, el 2001. I per acabar el Dixit Dominus, per a solistes vocals, cor i orquestra; una composició el text de la qual prové del Salm 110, que comença així: "Va dir el Senyor: Seu a la meva destra fins que posi els teus enemics als teus peus" i que fou emprat per altres compositors com Vivaldi o Monteverdi, sempre amb bon resultat.

Simfònica a l'aire lliure. Avui horabaixa i al Born de Palma (21h), comencen els estius Simfònics que la nostra Orquestra prepara per a aquestes dates estiuenques. I l'inici del cicle es fa amb un concert en el qual es podran escoltar moments estel·lars d'alguns dels grans musicals com West Side Story, Els Miserables o El fantasma de l'òpera, entre d'altres.

Per aquest concert la simfònica ha convidat dues veus expertes en aquest tipus de repertori. Es tracta de la catalana Lydia Fairén, establerta a Madrid i que ha cantat rols a Mamma mia! o La Bella i la Bèstia i Gerónimo Rauch qui ha participat en muntatges de Jesucrist Superstar, Chicago o Sunset Boulevard.

Compartir el artículo

stats