Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Poesia i música infreqüents

Les Vetlades musicals a Deià, presenten avui vespre a l'església del poble (21h), un concert que amb el títol de "Musica Poetica" oferirà el grup mallorquí de Música Antiga The Archduke's consort, format per la soprano Fiona Stuart-Wilson, el violinista Kepa Artetxe, el llaütista Guillermo Femenías i el viola-gambista Xisco Aguiló, tots ells músics solvents que han demostrat sobradament el seu bon fer en aquest tipus de música escrita fa uns quants segles i amb instruments originals o còpies de l'època.

El programa que es podrà escoltar està estructurat en sis parts, amb els següents títols: Un amant sospira, Carpe diem, Homo fugit velut umbra, En Arcadia, Un cor de gel i Ninfes i pastors.

A la primera hi trobarem cançons de Giulio Caccini, Johann Schein, Giovanni Girolamo Kapsberger, Michelagnolo Galilei i Domenico Obizzi.

Johann Nauwach i Heinrich Albert ompliran la segona part així com Johann Erasmus Kindermann i una composició anònima faran el mateix amb la tercera.

Els ja esmentats Heinrich Albert i Giovanni Girolamo Kapsberger ens tornaran a sortir a camí a En Arcadia, part en la qual també hi trobarem Stefano Landi que tancarà aquesta secció i obrirà la següent.

La darrera part, Ninfes i pastors, l'ompliran aportacions de Schein i de Kapsberger.

Com podem comprovar amb els noms propis anteriors, el programa té el valor afegit d'incloure compositors d'Ítàlia i Alemanya no habituals dels repertoris tradicionals, tot ells, però, famosos en el seu temps, els segles XVI i XVII, l'època del darrer Renaixement, quan la relació musical entre ambdós països era constant i no era estrany trobar músics d'aquests dos països intercanviant idees i maneres de fer.

Llevat del més conegut Kapsberger, els altres es poden considerar quasi bé una novetat en aquests indrets nostres.

Compartir el artículo

stats