Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Per avui i per demà

Valldemossa.- El Festival Pianino ens convoca avui a la cel·la Chopin de Valldemossa (20.30h) al segon concert del cicle d'enguany. La proposta té el nom de la pianista polonesa Agnieszka Korpyta amb un recital amb obres de Chopin, Paderewski i Szymanowska. De primer el Nocturn número 2 de l'Opus 27 i 3 Mazurques, del segon també un nocturn, el número 4 de l'Opus 16 i de Maria Agata Szymanowska, una de les primeres compositores del segle XIX, la Polonesa en fa menor.

Santa Clara.- També per avui horabaixa tendrà lloc el darrer concert del cicle de Litúrgia i Cant Coral al monestir de Santa Clara (18h missa cantada i després concert), pel qual han passat un total de 16 grups vocals, molts més que en la passada edició. Enhorabona als organitzadors.

La coral convidada és la de Madre Alberta, que dirigeixen Lídia Fernández i Carme Cañellas. Entre d'altres es cantaran diferents peces del Pare Antoni Martorell al costat de La princesa que habitava al cor d'una poma amb lletra de Janer Manila i música d'Antoni Rodríguez o L'arbre encantat de Josep Lledó.

Manacor.- Demà diumenge també finalitza la programació de la present temporada de concerts d'orgue al Convent de Manacor (19.30h), que ha servit per recopilar aportacions per una bona causa: l'inici de la segona fase de les obres de restauració de l'instrument.

I per tal de tancar el cicle ens conviden a escoltar novament La veu de les gàrgoles, una obra que el compositor de Manacor Xavier Gelabert va compondre a petició de la Banda de Música d'Algaida i que s'estrenà fa dues setmanes.

La partitura, d'una hora de durada, és molt peculiar i té alguns trets que la fan original i atractiva. Per començar està pensada per a ser interpretada dins una església, d'aquí la referència a les Gàrgoles, que a través dels instruments de vent i orgue semblen dialogar entre elles, però també per la disposició dels músics que en lloc d'estar sobre l'altar, davant el públic, es situen voltant la basílica i dins les capelles, la qual cosa obliga a modificar l'estructura clàssica dels bancs. D'alguna manera podem dir que els seixanta músics més l'organista (Nadal Roig) envaeixen tot l'espai del Convent. Curiós, en efecte.

Compartir el artículo

stats